422 ίπποι & drift mode η Mercedes A45 AMG (+video)

Οι απανταχού οπαδοί της Mercedes, αδημονούν να γνωρίσουν την A45 AMG, η οποία θα μας συστηθεί στην έκθεση της Γενεύης και θα είναι διαθέσιμη με δυο εκδόσεις ισχύος, με 388 και 422 ίππους.

Η καρδιά της σπορ έκδοσης της A-Class, είναι ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας, όπου στη «βασική» έκδοση η A45 θα αποδίδει 388 ίππους, ενώ για τους πιο σκληροπυρηνικούς, θα είναι διαθέσιμη η έκδοση A45 S, με ισχύ 422 ίππων.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Mercedes A 200 7G-DCT

Ο εν λόγω κινητήρας ουσιαστικά αποτελεί μια ισχυρότερη έκδοση του κινητήρα που γνωρίσαμε στην Α35, όπου ενσωματώνει αρκετές αλλαγές πάνω του. Για το λόγο αυτό, οι μηχανικοί της Mercedes αναφέρουν πως ουσιαστικά πρόκειται για νέο μοτέρ, με την κυριότερη αλλαγή να είναι η τοποθέτηση μιας νέας twin-scroll τουρμπίνας. Η μετάδοση της δύναμης εξασφαλίζεται από ένα αυτόματο 8ταχυτο και η οποία καταλήγει και στους τέσσερις τροχούς της Α45.

Διαβάστε επίσης: Τέρμα γκάζι με την νέα Mercedes-AMG A35 (+video)

Το σύστημα 4κινησης είναι νέο και αποτελεί προϊόν εξέλιξης της ΑMG και της Magna Powertrain. Το νέο σύστημα είναι ηλεκτροϋδραυλικό κι έχει τη δυνατότητα να στέλνει ακόμα και το 100% της δύναμης του κινητήρα στους πίσω τροχούς, εξοπλίζοντας έτσι το νέο μοντέλο επιδόσεων με drift mode! Στον τομέα της εξωτερικής εμφάνισης, η δυνατότερη Α45, θα έχει μερικά κοινά γνωρίσματα με την «ηπιότερη» Α35, με κύρια στοιχεία διαφοροποίησης όμως τη γρίλια Panamericana εμπρός και τις τέσσερις απολήξεις του συστήματος εξαγωγής πίσω.

Get it on Google Play Download on the App Store