Ακόμα πιο «τέρας» το νέο VW Teramont X

Η VW αποκάλυψε το ανανεωμένο Teramont X στην Κίνα, το οποίο αποτελεί μια ελαφρώς διαφορετική εκδοχή του Atlas Cross Sport, που παράγεται από τη SAIC για την εγχώρια αγορά.

Το Teramont X, που παρουσιάστηκε αρχικά το 2019, είναι ένα από τα πολυάριθμα SUV που προσφέρει η γερμανική εταιρεία στην Κίνα και η πιο σπορ βερσιόν του κανονικού Teramont. Οι αλλαγές σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο περιορίζονται στους νέους προβολείς μπροστά, που χωρίζονται πλέον σε δυο επίπεδα, την αναθεωρημένη μάσκα και τις περισσότερες λεπτομέρειες μαύρου χρώματος, όπως στα πίσω φωτιστικά σώματα που ενώνονται από την ανάλογη φάσα. Το αυτοκίνητο των φωτογραφιών μάλιστα είναι η έκδοση R-Line, που χαρακτηρίζεται από τις μεγαλύτερες εισαγωγές του προφυλακτήρα και τις 21άρες μαύρες ζάντες, με κόκκινες δαγκάνες φρένων πίσω τους.

Οι αλλαγές πίσω περιλαμβάνουν επίσης φωτιζόμενο σήμα της VW και το όνομα του μοντέλου κάτω από αυτό, με τον προφυλακτήρα να φιλοξενεί ψεύτικες τραπεζοειδείς απολήξεις εξάτμισης. Οι Κινέζοι ανακοίνωσαν επίσης την προσθήκη του χρώματος Wilderness Green, ενώ οι διαστάσεις παραμένουν αμετάβλητες (μήκος 4.917 χλστ., πλάτος 1.989 χλστ., ύψος 1.729 χλστ., μεταξόνιο 2.980 χλστ.). Εικόνες από το εσωτερικό δεν υπάρχουν, αλλά λογικά θα είναι ίδιο με του απερχόμενου, ήτοι ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,2 ιντσών και οθόνη αφής 12 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων σε πρώτο πλάνο.

Διαφοροποιήσεις δεν ανακοινώνονται στους κινητήρες, οπότε παραμένουν ως έχουν. Η βάση της γκάμας απαρτίζεται από τον 2.0 TSI στους 186 ίππους (έκδοση 330 TSI), συνεχίζει με το ίδιο μοτέρ στα 220 άλογα (380 TSI) και φτάνει στην κορυφαία 530 V6 των φώτο, με τον ατμοσφαιρικό 2.5 VR6 των 299 ίππων. Η συγκεκριμένη είναι τετρακίνητη και συνδυάζεται με το 7άρι αυτόματο DSG, ωστόσο η βασική έκδοση μπορεί να παραγγελθεί και με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store