Επετειακές εκδόσεις Alfa Romeo 4C, όσες και τα χρόνια της!

Ιδιαιτέρως δυναμική θα είναι η παρουσία της Alfa Romeo 4C στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, καθώς στο περίπτερό της θα βρίσκονται μία σειρά από νέες, επετειακές εκδόσεις της 4C και όχι μόνο (δείτε εδώ τις επετειακές εκδόσεις των Giulia και Stelvio). Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής της 4C, που αφορούν τόσο στην κουπέ έκδοσή της όσο και στην ανοικτή.

Δείτε ακόμη: Απίστευτα λεφτά για «καινούργιο» Mazda MX-5 πρώτης γενιάς

Ο λόγος για τις Alfa Romeo 4C Competizione και 4C Spider, οι οποίες θα κατασκευαστούν μόλις σε 108 μονάδες, μία για κάθε χρόνο ζωής της θρυλικής ιταλικής μάρκας. Όπως είναι φυσικό, αυτές θα έχουν μία σειρά από αλλαγές, οι οποίες τις διαφοροποιούν από τις… απλές 4C.

Το χρώμα του αμαξώματος θα διατίθεται αποκλειστικά για αυτές και θα συνοδεύεται από ρίγες, νέες ζάντες αλουμινίου, γενναίες δόσεις ανθρακονημάτων και βαμμένες δαγκάνες φρένων. Διαφοροποιήσεις θα υπάρχουν και στο εσωτερικό των επετειακών εκδόσεων, με κόκκινες ραφές και ειδικά σήματα να συνοδεύουν κάθε μία από τις 108 μονάδες που θα κατασκευαστούν.

Διαβάστε επίσης: Οι 5 ελαφρύτερες Porsche όλων των εποχών (+video)

Σε κάθε περίπτωση, μηχανικές αλλαγές δεν υπάρχουν, καθώς στο κέντρο του αμαξώματος και των δύο εκδόσεων εξακολουθεί να τοποθετείται ο 1.75 λτ. υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 240 ίππους. Σε συνεργασία με το 6άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, χαρίζει στο ιταλικό σπορ αυτοκίνητο 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δλ. και τελική ταχύτητα 258 χλμ./ώρα

Get it on Google Play Download on the App Store