Ποια νέα μοντέλα ετοιμάζει η Alfa Romeo

Σε λιγότερο από ένα μήνα ο Sergio Marchionne, ο πρόεδρος του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles (FCA) πρόκειται να ανακοινώσει το πενταετές πλάνο στην πίστα δοκιμών Balocco και δη της λατρεμένης Alfa Romeo.

Διαβάστε ακόμα: Έρχεται Alfa Romeo Giulia με μοτέρ 1.3 λτ.;

Υποστηρικτής της αναγέννησης της ιταλικής φίρμας, ο Ιταλός πρόεδρος θα μας δώσει μια ιδέα για το ποια μελλοντικά μοντέλα θα δούμε και τι μέλει γενέσθαι σχετικά με την κορυφαία κουπέ έκδοση της Giulia που τόσο καιρό μας απασχολεί.

Φήμες από την Ιταλία αναφέρουν ότι η δίθυρη Giulia αναμένεται να διαθέτει ένα μερικώς ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης με υβριδική τεχνογνωσία προσαρμοσμένη από την ισχυρή Ferrari LaFerrari. Ο 2.9 λίτρων biturbo V6 κινητήρας θα παραμείνει στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου αλλά χάρη σε μια ηλεκτρική ώθηση και ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας (ERS), η συνδυασμένη παραγωγή ισχύος αναμένεται να φτάσει τους 641 ίππους κάνοντας τη, την ισχυρότερη Alfa Romeo παραγωγής στην ιστορία.

Μάλιστα λέγεται πως θα υπάρξουν δύο εκδόσεις αμαξωμάτων. Μία τετράθυρη κουπέ στα πρότυπα που έχουν χαράξει η BMW 4 Series Gran Coupe και το Audi A5 Sportback και μία κλασική, δίθυρη.

Όσο για το επόμενο SUV της μιλανέζικης φίρμας, αυτό θα είναι της μεγάλης κατηγορίας, μία θέση πάνω από την Stelvio. Το μοντέλο που δεν έχει ακόμη… βαφτιστεί (ίσως να λέγεται Castello) είναι σχεδιασμένο για να έχει και ήπια υβριδική τεχνολογία καθώς και ηλεκτροκίνητο turbo με κύκλωμα 48 βολτ. Λέγεται μάλιστα ότι θα έχει συνδυασμένη απόδοση περίπου 400 ίππων που προέρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων και ηλεκτρικό μοτέρ.

Όπως όλα δείχνουν το νέο μεγάλο SUV θα κάνει χρήση της πλατφόρμας Giorgio για εξοικονόμηση χρημάτων. Άλλωστε η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει δείξει πολύ καλά δείγματα στα τελευταία μοντέλα, την Giulia και την Stelvio. To μελλοντικό επταθέσιο μοντέλο ίσως να είναι το πρώτο που θα φέρει την συγκεκριμένη διάταξη θέσεων με τις πωλήσεις να ξεκινούν το 2019 αν όλα πάνε βάση του προγράμματος.

Δείτε ακόμα: Έσπασε τα ταμεία η… θεϊκή Lamborghini Huracan του Πάπα!

Τέλος ακούγονται φήμες σχετικά με τη νέα «alfetta» το νέο μεγάλο sedan που θα μπορούσε να μοιραστεί τα μηχανικά μέρη με το νέο μεγάλο SUV καθώς και ο αντικαταστάτης της 4C που θα έχει μεγαλύτερη ισχύ όπως και διαστάσεις.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αλέξανδρο Λιώκη, σχεδιαστή της Alfa Romeo του σχεδιαστικού κέντρου Centro Stile που εδρεύει στο Τορίνο για την παραχώρηση του υπέροχου σκίτσου!

Get it on Google Play Download on the App Store