Ανανέωση για το Hyundai IONIQ

Έπειτα από τρία χρόνια εμπορικής σταδιοδρομίας και με ταξινομημένες πάνω από 60.000 μονάδες, ήρθε η ώρα της ανανέωσης για το Hyundai IONIQ, η οποία και θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης.

Η Hyundai προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τις μπαταρίες και τους κινητήρες, αλλά οι αλλαγές στην εμφάνιση και στο εσωτερικό είναι εμφανείς. Να σας θυμίσουμε πως το IONIQ είναι το πρώτο μοντέλο παγκοσμίως που προσφέρεται με τρεις διαφορετικές επιλογές κίνησης, (υβριδικό, plug-in υβριδικό και αμιγώς ηλεκτρικό).

Δείτε ακόμη: Hyundai και Kia θα φορτίζουν από μόνα τους! (+video)

Ξεκινώντας από το φαίνεσθαι, η ανανέωση πραγματοποιείται στο υβριδικό και στο plug-in hybrid μοντέλο, όπου έχουν ενσωματωθεί ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, τόσο μπροστά όσο και πίσω, ενώ εντελώς νέα είναι η εμπρός χαρακτηριστική μάσκα. Διαφορετική σχεδίαση φέρουν και τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω (στο προαιρετικό εξοπλισμό τα εμπρός μπορούν να είναι LED). Στη χρωματική παλέτα με τις διαθέσιμες επιλογές, έχουν προστεθεί και τρία νέα χρώματα, τα Fluidic Metal, Electric Shadow και Liquid Sand.

Διαβάστε επίσης: Το νέο όχημα της Hyundai που πάει παντού!

Φρέσκο όμως είναι και το εσωτερικό του IONIQ, μιας και η κεντρική κονσόλα έχει σχεδιαστεί από την αρχή, όπου στο ανώτερο σημείο της μπορεί (προαιρετικά) να «φιλοξενηθεί» μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών, μέσω της οποίας ο οδηγός ελέγχει το infotainment. Επιπρόσθετα παρέχει πρόσβαση σε διαφορετικές λειτουργίες του αυτοκινήτου, διαθέτει λειτουργία φωνητικών εντολών ως μέρος των υπηρεσιών τηλεματικής Bluelink. Σαφώς και ενσωματώνει Android Auto, Apple CarPlay και Hyundai Live Services.

Όλες οι εκδόσεις του ανανεωμένου Hyundai IONIQ, εξοπλίζονται με το πακέτο τεχνολογίας SmartSense, το οποίο περικλείει αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, σύστημα διατήρησης της λωρίδας και άλλα που αυξάνουν την ενεργητική ασφάλεια. H κορεάτικη μάρκα δεν είχε τη παραμικρή αναφορά σε τυχόν αλλαγές στα μηχανικά σύνολα του IONIQ.

Get it on Google Play Download on the App Store