Ανανεωμένο Lexus GX με τεράστια μάσκα

H πολυτελής Lexus ανανέωσε το GX μοντέλο της, το οποίο προσφέρεται στην αγορά της Αμερικής με μια πιο δυναμική εμφάνιση, όπου εντύπωση προκαλεί η τεράστια μάσκα στον εμπρός προφυλακτήρα. Είναι το 2ο facelift που γίνεται στο συγκεκριμένο μοντέλο, (το πρώτο είχε πραγματοποιηθεί το 2014), με τη νέα έκδοση να ξεχωρίζει πέρα από την εμφάνισή της κι από το προαιρετικό offroad πακέτο που προσφέρεται.

Δείτε ακόμη: Έχασε τον έλεγχο του Lexus με 260 χλμ./ώρα! (+video)

Φαίνεται πως η Lexus έχει «κολλήσει» λίγο από BMW, μιας και ξεχωριστό σημείο εμφάνισης είναι η τεράστια μάσκα εμπρός, η οποία φέρει πάνω της το λογότυπο της Lexus, με τον όλο σχεδιασμό να ενστερνίζεται τις νέες σχεδιαστικές επιταγές της μάρκας, εξ ου και οι μικρές διαφοροποιήσεις όπως: η αλλαγή στη σχεδίαση και στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων, καθώς και οι νέες ζάντες, των οποίων η διάσταση αγγίζει έως και τις 19 ίντσες. Σε ότι αφορά τις εκτός δρόμου δυνατότητες, αυτές αυξάνονται χάρη στο off-road πακέτο, το οποίο συνοδεύει την έκδοση Luxury. Με το συγκεκριμένο πακέτο, ο οδηγός έχει καλύτερη ορατότητα δύσβατων σημείων χάρη στις περισσότερες κάμερες, ενώ επίσης δεν φοβάται τις κροκάλες, μιας και το ντεπόζιτο καυσίμων και το ψυγείο του κιβωτίου ταχυτήτων διαθέτουν προστατευτικά.

Διαβάστε επίσης: Ανανεωμένο Lexus RX με νέες τεχνολογίες

Επιπρόσθετα, οι πλέον σκληροπυρηνικοί οδηγοί και λάτρεις των εκτός δρόμου διαδρομών, θα έχουν στη διάθεσή τους το Multi-Terrain Select, το οποίο προσαρμόζει ανάλογα τη δύναμη στους κινητήριους τροχούς βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά, ανάλογα με τον τερέν που έχει να κινηθεί ο οδηγός, όπως λάσπη, χιόνι, πάγος και άλλες δύσκολες επιφάνειες. Στον στάνταρ εξοπλισμό του GX, έχει ενσωματωθεί το πακέτο Lexus Safety System +, το οποίο περιλαμβάνει Pre-Collision System με Pedestrian Detection, Lane Departure Alert, Intelligent High Beams και High-Speed Dynamic Radar Cruise Control.

Η καρδιά του θηρίου είναι ένας 8κύλινδρος κινητήρας, διάταξης V και χωρητικότητας 4.6 λίτρων, η ισχύς του οποίου αγγίζει τους 301 ίππους και η ροπή τα 446 Nm.

Get it on Google Play Download on the App Store