Ανελέητη Mercedes-AMG GT Track Series 744 PS

Η Mercedes γιορτάζει τα 55 χρόνια AMG και δεν το κρύβει. Η αρχή έγινε με την G63 Edition 55, ωστόσο ολόκληρη η τούρτα και το κερασάκι μαζί περικλείεται στη σκληροπυρηνική περσόνα της GT Track Series, που παίρνει θέση στην κορυφή της γκάμας του supercar από τη Στουτγκάρδη.

Η Track Series, όπως λέει και το όνομα, προέρχεται από και προορίζεται για τις πίστες. Εμφανισιακά δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα από την Black Series, ωστόσο τα σλικ ελαστικά φροντίζουν να εκδηλώσουν τις προθέσεις της hardcore Γερμανίδας. Ο χρωματικός συνδυασμός του ασημί αμαξώματος με το μαύρο των ανθρακονημάτων και τις κόκκινες λεπτομέρειες, δε, μας μεταφέρουν νοητά στα τέλη των 90’s και τη Formula 1. Τότε που οι McLaren-Mercedes κυριαρχούσαν, με τους Mika Hakkinen και David Coulthard (στη φώτο ο Φινλανδός, με τον Michael Schumacher στο κατόπι).

Αν δεν έχεις μπει στο νόημα από την εμφάνιση, το εσωτερικό δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία. Αγωνιστικό και αποσπώμενο τιμόνι, πλήρες roll cage προδιαγραφών FIA, σύστημα πυρόσβεσης, ζώνες ασφαλείας 5 σημείων, αγωνιστικό μπάκετ από ανθρακονήματα για τον οδηγό και διακόπτες για τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών ξεκαθαρίζουν πως η Track Series δεν είναι για να κυκλοφορεί στο δρόμο.

Στα μηχανικά μέρη δεν θα μπορούσαμε, παρά να συναντάμε ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και αεροδυναμικά βοηθήματα. Τα αγωνιστικά ελαστικά αγκαλιάζουν ζάντες 18 ιντσών και δέχονται την αρωγή traction control, με 12 επίπεδα λειτουργίας. Οι δισκόπλακες είναι ατσάλινες και σχεδιασμένες με γνώμονα την εύκολη αντικατάσταση, καθότι η Track Series βασίζεται στα αγωνιστικά GT3 και GT4 που αγωνίζονται σε διοργανώσεις αντοχής. Το ίδιο ισχύει και για το ρεζερβουάρ των 120 λίτρων. Ο 4.0 V8 twinturbo αποδίδει 744 άλογα και 850 Nm, χάρις στη νέα ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης της AMG. Αριθμοί που καθιστούν την Track Series ισχυρότερη από την Black Series, κατά 14 ίππους και 50 Nm. Τη μεταφορά της δύναμης στους πίσω τροχούς αναλαμβάνει ένα σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων της Hewland HLS, σε συνεργασία με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό.

Η GT Track Series θα παραχθεί σε 55 κομμάτια (όσα και τα χρόνια της AMG), έναντι 369.000 ευρώ έκαστη.

Get it on Google Play Download on the App Store