Aston Martin με 600 ατμοσφαιρικά άλογα

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες εβδομάδες από την ημέρα που ξεκίνησε η παραγωγή της Aston Martin Vantage και η βρετανική μάρκα παρουσίασε μία νέα, εξαιρετικά περιορισμένη έκδοσή της, η οποία ονομάζεται V600 και θα κατασκευαστεί σε μόλις 14 μονάδες. Πρόκειται για μία ονομασία η οποία είχε ακουστεί για πρώτη φορά την δεκαετία του 1990 και συγκεκριμένα το 1998 και πλέον επιστρέφει 20 χρόνια μετά.

Δείτε ακόμη: Επίσημο: BMW M5 Competition με 625 ίππους

Οι 14 συνολικά Aston Martin V12 Vantage V600 (εφτά κουπέ και εφτά κάμπριο), θα έχουν κάτω από το καπό τους τον 6.0 λίτρων ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 600 ίππους και συνδυάζεται με 7άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Δυστυχώς η Aston Martin δεν ανακοίνωσε νούμερα επιδόσεων.

Το αμάξωμά της έχει αρκετές σχεδιαστικές αλλαγές, με τις κυριότερες να εντοπίζονται στον εμπρός προφυλακτήρα, τα «μπράτσα» των καθρεφτών, το καπό και τον αεροδυναμικό διαχύτη πίσω ο οποίος είναι κατασκευασμένος από ανθρακονήματα.

Διαβάστε επίσης: Mercedes-AMG GT Coupe 63 S Edition 1 με 639 PS

Αλλαγές υπάρχουν και στο κατάμαυρο, διθέσιο εσωτερικό, το οποίο έχει γενναίες δόσεις ανθρακονημάτων και αλουμινίου, ενώ το δέρμα ντύνει κομβικά σημεία του αυτοκινήτου. Το βρετανικό supercar είναι πλέον διαθέσιμο για παραγγελία και η τιμή του αν και δεν έχει ανακοινωθεί, σίγουρα θα είναι κάτι παραπάνω από 200.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store