Επίσημο: Νέο Audi A1 χωρίς diesel

Το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της Audi, το A1, εξελίχθηκε σε μεγάλη εμπορική επιτυχία καθώς από το 2011 όταν και έκανε την παρθενική του εμφάνιση έως και σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 830.000 αυτοκίνητα. Πλέον η γερμανική μάρκα παρουσίασε τη νέα γενιά του και επισήμως, η οποία σύμφωνα με την ίδια έχει να επιδείξει περισσότερη τεχνολογία και βελτιωμένη πρακτικότητα.

Δείτε ακόμη: VW Golf Alltrack vs Subaru Outback (+video)

Το νέο Audi A1 θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με πεντάθυρο αμάξωμα, ενώ βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα στην οποία πατάνε τα VW Polo και SEAT Ibiza. Οι διαστάσεις του είναι αυξημένες σε σχέση με το μοντέλο που θα αντικαταστήσει, καθώς το μήκος του πλέον φτάνει στα 4.030 χλστ. με το πλάτος του να είναι στα 1.740 χλστ. και το ύψος του στα 1.410 χλστ.

Σχεδιαστικά, το νέο Audi A1 αποτελεί ουσιαστικά μία εξέλιξη του προηγούμενου μοντέλου, όντας πιο τολμηρό και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Κάτι που φαίνεται τόσο στο εμπρός μέρος με τη μεγάλη μάσκα και τα LED φώτα, όσο και στo πίσω μέρος με τις εμφανείς απολήξεις της εξάτμισης και τα μεγάλα φώτα.

Οι αλλαγές στο εσωτερικό είναι και αυτές έντονες, ακολουθώντας τον τόνο που δίνει το αμάξωμα. Πλέον τα κουμπιά είναι λιγότερα, αφήνοντας χώρο στο σύστημα πολυμέσων MMI με την οθόνη αφής η οποία είναι 8.8 ιντσών και προαιρετικά 10.1 ιντσών. Ακόμη μία μεγάλη αλλαγή είναι ο πίνακας οργάνων, ο οποίος σε όλα τα μοντέλα θα είναι ψηφιακός. Όσον αφορά στους χώρους, σύμφωνα με την Audi τέσσερις ενήλικες θα χωρέσουν άνετα στην πρακτική καμπίνα του νέου A1. Από την άλλη ο χώρος αποσκευών είναι στα 335 λίτρα και με την αναδίπλωση των καθισμάτων φτάνει στα 1.090 λίτρα.

Διαβάστε επίσης: Πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Suzuki Jimny

Η γκάμα κινητήρων του Audi A1 δεν θα διαθέτει πετρελαιοκινητήρες αλλά αποκλειστικά μοτέρ βενζίνης. Αυτά θα είναι τα 1.0 TFSI με 95 (25 TFSI) ή 115 ίππους (30 TFSI), 1.5 TFSI με 150 ίππους (35 TFSI) και 2.0 TFSI με 200 ίππους (40 TFSI). Όλες οι εκδόσεις θα είναι προσθιοκίνητες με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ή 7άρι αυτόματο κιβώτιο DSG, με το κορυφαίο A1 των 200 ίππων να εφοδιάζεται με το 7άρι S-tronic, ενώ μελλοντικά θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις.

Get it on Google Play Download on the App Store