Πρεμιέρα για το κορυφαίο Audi SQ2

Ενόσω περιμένουμε τις πύλες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι να ανοίξουν, η Audi μας εκπλήσσει και παρουσιάζει την κορυφαία έκδοση του μικρού crossover της. Το SQ2 θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί ένα «ψηλωμένο» S3, καθώς όλα τα χαρακτηριστικά του δεύτερου τη τάξει Α3 είναι παρόντα.

Δείτε ακόμα: «Στα πράσα» και με το πλάι το Audi RS Q8 (+video)

Καταρχάς το Q2 βασίζεται στο μικρομεσαίο χάτσμπακ της Audi, το οποίο με τη σειρά του «ακουμπάει» στο VW Golf και όλα μαζί στην πλατφόρμα MQB. Η προσθήκη του γράμματος «S» σημαίνει πως κάτω από το καπό παίρνει θέση ο 2λιτρος TFSI των 300 ίππων, που συναντάμε στα S3 και Golf R. Από κοντά και το 7αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG, συνοδεία του συστήματος τετρακίνησης quattro. Η τριπλέτα αυτή εξασφαλίζει επιτάχυνση 4,8 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα και τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: H ΑΒΤ τονώνει τις επιδόσεις του Audi Q2

Αναφορικά με το στήσιμο τώρα, το SQ2 διαθέτει χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 20 χλστ. και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, συνεργαζόμενα με ζάντες αλουμινίου 18 ή 19 ιντσών. Πίσω από αυτές κρύβονται δισκόφρενα 340 χλστ. εμπρός και 310 χλστ. πίσω, ενώ το εμφανισιακό κομμάτι συμπληρώνεται από τις μεγάλες εισαγωγές του επιθετικού προφυλακτήρα εμπρός. Η Audi δεν έδωσε άλλη φωτογραφία στη δημοσιότητα, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε την Έκθεση στο Παρίσι για να έχουμε πλήρη εικόνα. Κρίνοντας από τα υπόλοιπα μοντέλα της οικογενείας S, όμως, θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένη την παρουσία διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα και τετραπλές απολήξεις για την εξάτμιση.

Get it on Google Play Download on the App Store