Το ανανεωμένο Audi A4 αποκαλύπτεται

Μετά από πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες με ελάχιστο καμουφλάζ, η Audi αποκάλυψε το ανανεωμένο Audi A4 στο εντυπωσιακό, νέο χρώμα ονόματι «Turbo Blue».

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το νέο Audi Q8

Όπως φαίνεται και από τις επίσημες φωτογραφίες, το φρεσκαρισμένο Α4 συνεχίζει στις γραμμές της 5ης γενιάς που παρουσιάστηκε το 2016, με στοχευμένες «πινελιές» δυναμισμού. Στο εμπρός μέρος διακρίνεται ο νέος προφυλακτήρας με τις εισαγωγές αέρα σε πεντάγωνο μοτίβο, οι οποίες περικλείουν τους αεραγωγούς των φρένων σε ένα σχήμα που θυμίζει το αγγλικό γράμμα «U», ενώ δίπλα τους το πλαστικό έχει κυψελοειδές σχήμα. Μέρος του αέρα κατευθύνεται από τους αεραγωγούς κατευθείαν στους τροχούς, και από εκεί προς τα πίσω, προς βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής. Σκοπός των Γερμανών είναι να προσδώσουν πιο σπορ χαρακτήρα στο premium μεσαίο τους, παραπέμποντας ελαφρώς στο κορυφαίο RS 4.

Διαβάστε επίσης: Ανωριμότητες «σπάνε» την μετάδοση του Audi RS6 (+video)

Στο πίσω μέρος σημειώνουμε την αντικατάσταση των μικρών, στρογγυλών απολήξεων της εξάτμισης με ευμεγέθεις τραπεζοειδείς, αλλά και τον νέο διαχύτη ανάμεσά τους. Τόσο αυτό, όσο και τα παραπάνω χαρακτηριστικά αποτελούν μέρος του πακέτου S Line Competition Pack, όπως επίσης και το ξεχωριστό «Turbo Blue» χρώμα. Μιλώντας για το RS 4, το A4 Avant -πάντα σε μορφή S-Line – ενσωματώνει ένα spoiler στην οροφή που μοιάζει αρκετά με το αντίστοιχο του «όπλου» των 450 ίππων. Οι ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών είναι στάνταρ σε αυτό το επίπεδο εξοπλισμού, όπως και οι «τέσσερις κύκλοι» χαμηλά στις πίσω πόρτες.

Από πλευράς μηχανικών μερών δεν υπάρχει η παραμικρή διαφορά, με την γκάμα των κινητήρων να ξεκινά από τον 1.4 TFSI των 150 ίππων και να φτάνει στον V6 TFSI των 2,. λίτρων και 450 ίππων του RS 4. Στην Ελλάδα το κορυφαίο μοντέλο διατίθεται κατόπιν παραγγελίας, ενώ το ανανεωμένο A4 αναμένεται προς το τέλος του χρόνου.

Get it on Google Play Download on the App Store