To Audi PB18 e-tron έρχεται…από το μέλλον (+video)

Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από τις προσπάθειες των αυτοκινητοβιομηχανιών για αυτόνομη κίνηση. Ειδικότερα στον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπου σχεδόν κάθε νέα παρουσία λανσάρεται με ένα σύστημα του είδους. Η Audi κάνει τη διαφορά με το φαντασμαγορικό PB18 e-tron.

Το φουτουριστικό υπεραυτοκίνητο δεν ενσωματώνει καμία απολύτως τεχνολογία αυτόνομης ή ημι-αυτόνομης κίνησης, εστιάζοντας στην απόλαυση της οδήγησης. 3 ηλεκτροκινητήρες αναλαμβάνουν για αυτό. Μπροστά συναντάμε ένα μοτερ 201 ίππων, ενώ τους πίσω τροχούς κινούν δυο κινητήρες συνολικής ισχύος 604 ίππων. Σε καθημερινή οδήγηση, η συνδυασμένη ισχύς ανέρχεται στα 671 άλογα  και 830 Nm ροπής. Όταν, όμως, ο οδηγός πατήσει τέρμα το γκάζι  η μέγιστη ισχύς ξεπερνά τους 770 ίππους, επιτρέποντας στο PB18 e-tron να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2 δλ.

Πέρα από όλα τα εντυπωσιακά νούμερα ιπποδύναμης και επιδόσεων, το αυτοκίνητο φροντίζει και για την μεγιστοποίηση της αυτονομίας μέσω της ανάκτησης ενέργειας. Το ηλεκτρικό Audi  ανακτά μια σημαντική ποσότητα ενέργειας κατά τη διάρκεια της οδήγησης, καθώς οι ηλεκτροκινητήρες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την επιβράδυνση του οχήματος σε  χαμηλές και μέτριες ταχύτητες.

Δείτε ακόμα: Το φρενάρισμα του Audi E-Τron αψηφά την λογική (+video)

Η παρουσία ηλεκτρικών κινητήρων στους δύο άξονες επέτρεψε στην Audi να αναπτύξει ένα προηγμένο σύστημα διαχείρισης ροπής (Torque Control Manager), το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με το σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESC) και κατανέμειι ενεργά τη δύναμη στους τροχούς, αναλόγως συνθηκών, προσομοιώνοντας μέχρι και την λειτουργία μπλοκέ διαφορικού.

Όσον αφορά την συστοιχία των μπαταριών, έχει χωρητικότητα 95 kWh και παρέχει αυτονομία που φτάνει το εντυπωσιακό νούμερο των 500 χλμ. Το πρωτότυπο έχει επίσης σχεδιαστεί για φόρτιση με τάση 800 volts, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να γεμίσει πλήρως τις μπαταρίες του σε μόλις 15 λεπτά (στο ανάλογο σημείο ταχυφόρτισης), ενώ υποστηρίζει ακόμα και ασύρματη φόρτιση. Αυτή απαιτεί απλά την τοποθέτηση ενός φορτιστή κάτω από το e-tron, απαλλάσσοντας τον οδηγό του από το άγχος εύρεσης σημείου φόρτισης και αυξάνοντας τις δυνατότητες ταξιδιού.Το εναλλασσόμενο μαγνητικό πεδίο δημιουργεί εναλλασσόμενη τάση στο δευτερεύον πηνίο που είναι τοποθετημένο στο πάτωμα του αυτοκινήτου, επιτρέποντάς του να φορτίζεται ασύρματα.

Διαβάστε επίσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την «αυτόνομη οδήγηση» (+video)

Στα της ανάρτησης, συναντάμε μια διάταξη παρόμοια με αυτή των αγωνιστικών της γερμανικής εταιρίας στο Le Mans με οριζόντια τοποθετημένα αμορτισέρ και ελατήρια εμπρός-πίσω, με τα πρώτα να είναι ηλεκτρομαγνητικά ελεγχόμενα σε απόσβεση.Εξίσου προσαρμοζόμενη είναι και η καμπίνα των επιβατών, η οποία μπορεί να αλλάξει από διθέσια σε μονοθέσια!

Παρότι το PB18 e-tron δύσκολα θα δει το φως της παραγωγής, πολλές από τις καινοτόμες τεχνολογίες του θα βρουν τον δρόμο προς τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας απο το Ίνγκολσταντ.

Get it on Google Play Download on the App Store