Αναδιάρθρωση στην γκάμα της BMW και νέα μοτέρ

Σειρά από αλλαγές στους προσφερόμενους κινητήρες και ανανέωση εσωτερικά για την M3 ανακοίνωσε η BMW, σε μια αναδιάρθρωση που καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την γκάμα.

Οι αναβαθμίσεις αφορούν τις Σειρές 2 Active Tourer, 2 Coupe, 4 Gran Coupe, 5, 6 Gran Turismo, X5, Χ6 και Z4, ενώ η M3 υποδέχεται τις διπλές οθόνες Curved Display στο εσωτερικό. Ξεκινώντας από την 2 Active Tourer, αποκτά δυο plug-in και ένα νέο mild hybrid σύνολο. Τα δυο πρώτα συνδυάζουν έναν τρικύλινδρο τούρμπο με ηλεκτροκινητήρα, που συνδυαστικά παράγουν 245 άλογα στην 225e xDrive Active Tourer και 326 στην 230e xDrive Active Tourer. Ο ήπια υβριδικός κινητήρας είναι ντίζελ και αποδίδει 197 ίππους/400 Nm, προνόμιο της 223d xDrive Active Tourer.

Συνεχίζουμε στη Σειρά 2, αλλά περνάμε στην Coupe. Εδώ πλέον είναι διαθέσιμη η 218i, με τον 2λιτρο τούρμπο των 156 ίππων και 250 Nm, σε συνδυασμό αποκλειστικά με 8άρι αυτόματο. Η M240i έρχεται να προστεθεί στην κορυφή των επιλογών, δίπλα στην τετρακίνητη M240i xDrive. Ο κινητήρας είναι ο ίδιος 3.0λιτρος straight six twinturbo των 374 ίππων, αλλά εδώ τροφοδοτεί μόνο τους πίσω τροχούς. Επίσης, όλες οι εκδόσεις αποκτούν το Curved Display, που αποτελείται από οθόνη 12,3 ιντσών για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και αφής 14,9 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων.

Η 4 Gran Coupe επίσης αποκτά πισωκίνητη εκδοχή για τον κορυφαίο κινητήρα (ίδιος με της M240i), με τη μορφή της M440i. Νέα προσθήκη αποτελεί η 430d xDrive, που κινείται από τον 3.0λιτρο εξακύλινδρο ντίζελ των 286 ίππων και 650 Nm. Το πακέτο M Sport Package Pro προστίθεται τόσο σε όλες τις 4άρες (όχι μόνο την Gran Coupe), όσο και στη Σειρά 5 (σεντάν, Touring και Gran Turismo), αλλά και την i4 M50. Πλουσιότερο εξοπλισμό διαθέτουν οι Z4, X5 και X6, με το roadster να αποκτά ψηφιακό πίνακα οργάνων και τα δυο SUV νέες επενδύσεις στο εσωτερικό.

Μιλώντας για καμπίνα επιβατών, εκεί εντοπίζεται η κυριότερη διαφορά στην ανανεωμένη M3. Η ενιαία κυρτή οθόνη Curved Display αναβαθμίζει το διάκοσμο, όπως και οι νέοι χρωματικοί συνδυασμοί Aluminum Rhombicle Anthracite και Frozen Pure Grey. Η M4, τέλος, προσφέρεται με ένα νέο πακέτο M για τα γραφικά, αποκλειστικά για εκείνη.

Get it on Google Play Download on the App Store