Αποκάλυψη για τη νέα 3άρα της BMW

Ενώ περιμέναμε την BMW να αποκαλύψει την ανανεωμένη σειρά 3, ένα «πακέτο» φωτογραφιών δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο χάρη στον συνήθη ύποπτο, το κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής, που μας «έδωσε» χθες και το νέο Honda CR-V.

Ξεκινώντας από το μπροστινό μέρος, ήμασταν ήδη εξοικειωμένοι με τους επανασχεδιασμένους προβολείς full LED από το BMW i3 eDrive35L που πρόσφατα αποκαλύφθηκε. Ωστόσο, ο προφυλακτήρας είναι διαφορετικός από το EV, με μεγαλύτερη κεντρική εισαγωγή και λεπτότερες πλαϊνές εισαγωγές σε σχήμα L με μαύρη επένδυση. Η γρίλια είναι επίσης διαφορετική με κάθετες σχισμές ή οριζόντια στοιχεία τονισμένα σε χρώμιο.Το προφίλ παραμένει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο, με εξαίρεση τα νέα σχέδια τροχών και τις νέες χρωματικές επιλογές. Τα πλαϊνά μαρσπιέ είναι άλλο ένα σημείο διαφοροποίησης με το ηλεκτρικό i3 που διαθέτει επιπλέον εισαγωγές πίσω από τους μπροστινούς τροχούς.

Προχωρώντας στο πίσω μέρος, ο επανασχεδιασμένος πίσω προφυλακτήρας έχει σημαντικά μεγαλύτερο διαχύτη, διπλές απολήξεις της εξάτμισης με τραπεζοειδείς εξόδους χρωμίου. Διαθέσιμοι θα είναι και αισθητήρες στην μπροστινή εισαγωγή, καθώς και κάμερα στη μάσκα, για τη σουίτα ADAS (σ.σ. συστήματα ασφαλείας). Πρέπει να σημειώσουμε ότι όλα τα εικονιζόμενα μοντέλα διαθέτουν το M Sport Package, άρα και το σήμα M στα μπροστινά φτερά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δούμε μια ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση προφυλακτήρα στις πιο γήινες εκδόσεις.

Η νέα 3άρα φέρεται να έχει μήκος 4.728 χλστ., με μεταξόνιο 2,851 χλστ.. Αν και δεν έχουν διαρρεύσει ακόμα φωτογραφίες του εσωτερικού, πιθανότατα θα κληρονομήσει τη νέα κυρτή οθόνη από το i3 eDrive35L, ενσωματώνοντας τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη αφής infotainment που θα λειτουργεί με το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η σειρά 3 θα είναι διαθέσιμη στην Κίνα με τρεις κινητήρες βενζίνης. Η 320i αποδίδει 154 ίππους, η 325i αποδίδει 181 ίππους και η 330i αποδίδει 241 ίππους. Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει όπως φαίνεται περισσότερες ηλεκτροκίνητες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των ήπιων υβριδικών και των plug-in υβριδικών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναμένεται να «φοράει» τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.0 λίτρων, από την τρέχουσα έκδοση, για την 330i και την plug-in υβριδική 330e και τον 3λιτρο twin-turbo εξακύλινδρο σε σειρά για τη M340i.

Το ντεμπούτο της φρεσκαρισμένης 3άρας θα γίνει τους επόμενους μήνες, με λανσάρισμα στην αγορά στα τέλη του 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store