BMW M2 Competition M Performance έτοιμη για πίστα

Η BMW είναι πολύ δραστήρια στο Παρίσι κι αυτό φαίνεται τόσο με την πληθώρα νέων μοντέλων που παρουσίασε γενικά στην «Πόλη του Φωτός», όσο ειδικότερα με την πρεμιέρα της νέας 3αρας. Μέσα σε όλα, ήρθε και η απολύτως εστιασμένη έκδοση της Μ2 Competition να «αποτελειώσει» τους φίλους της βαυαρικής φίρμας.

Δείτε ακόμα: Παγκόσμιο ρεκόρ-νίντζα από την BMW M2 Competition (+video)

Τις αλλαγές που παρουσιάζει η M Performance σε σχέση με την απλή Competition, δεν είναι δύσκολο να τις εντοπίσει κανείς. Τα τρία χρώματα του M Division δεσπόζουν, οι μαύρες ζάντες των 19 ιντσών συμπληρώνουν και μετά αναλαμβάνει το ανθρακόνημα. Όπως και στην νέα Σειρά 3 Μ Performance, έτσι και η Μ2 διαθέτει εμπρός splitter, πλαϊνές «ποδιές», πίσω διαχύτη και καλύμματα καθρεπτών από carbon, ενώ από το ίδιο υλικό είναι κατασκευασμένοι οι πλαϊνοί αεραγωγοί στα εμπρός φτερά, η τεράστια πίσω αεροτομή και η οροφή.

Κατά τα λοιπά κάτω από το καπό φιλοξενείται ο 3λιτρος 6κύλινδρος twinturbo κινητήρας, που συναντάμε και στις Μ3/Μ4, εδώ σε απόδοση 410 ίππων και 550 Nm ροπής μεταξύ 2.350 – 5.250 σ.α.λ. Η M2 Competition Μ Performance κατεβαίνει 2 δέκατα για την επιτάχυνση 0-100, αρκούμενη πλέον σε 4 δλ. Η τελική της παραμένει ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα, εκτός αν ο υποψήφιος αγοραστής επιλέξει το Driver’s Package που μεταθέτει τον ηλεκτρονικό «δεσμοφύλακα» στα 280 χλμ./ώρα. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενα μπλοκέ διαφορικό M Differential είναι στάνταρ, όπως και τα ενεργά αμορτισέρ.

Διαβάστε επίσης: Infiniti Project Black S: Με τεχνολογία από Φόρμουλα 1 (+video)

Πόσο κοστίζουν όλα αυτά; Η BMW M2 Competition χωρίς τα κουτάκια του προαιρετικού εξοπλισμού M Performance τικαρισμένα, στη Γερμανία τιμάται περί τις 61.900 ευρώ, ενώ στην Αγγλία και την Αμερική η τιμή είναι ακόμα χαμηλότερη ούσα στις 56.028 και 58.900 ευρώ αντίστοιχα. Συνολικά η M2 Competition M Performance μπορεί με άνεση να φτάσει τις 80.000 ευρώ, στην κατάσταση που αναφέραμε πιο πάνω. Στην Ελλάδα, τώρα, η βασική έκδοση κοστολογείται στις 84.500 ευρώ! Οπότε μπορείτε να φανταστείτε σε τι επίπεδο «εκτινάσσεται» με τα καλούδια M Performance.

Get it on Google Play Download on the App Store