BMW Σειρά 8 Convertible με 530 ίππους (+video)

Πριν λίγο καιρό η BMW μας είχε παρουσιάσει τη νέα Σειρά 8 αναβιώνοντας έτσι το θρυλικό κουπέ μοντέλο της. Πλέον, ήρθε η ώρα να κάνει την επίσημη εμφάνισή της και η ανοικτή εκδοχή του μεγάλου, πολυτελούς βαυαρικού κουπέ (θα ακολουθήσει και η τρίτη και τελευταία έκδοση Gran Coupe), συνεχίζοντας έτσι την επιθετική πολιτική της μάρκας, λανσάροντας διαρκώς νέα μοντέλα σε πολλές και διαφορετικές κατηγορίες.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή BMW 116d M Sport Shadow Line Advanced

Εμφανισιακά, όπως είναι λογικό άλλωστε για ένα κάμπριο αυτοκίνητο που βασίζεται σε κουπέ, οι αισθητικές διαφορές εντοπίζονται στην απουσία της οροφής και στο πίσω μέρος. Η BMW Σειρά 8 Convertible λοιπόν έχει να επιδείξει μία μαλακή οροφή, ηλεκτρικά ελεγχόμενη, που ανοίγει/κλείνει σε 15 δευτερόλεπτα και σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα. Το χρώμα της θα είναι μαύρο, ενώ προαιρετικά θα βγαίνει και σε ανθρακί. Η σχεδιαστική ομάδα της γερμανικής μάρκας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον σχεδιασμό του πίσω μέρους, προκειμένου αυτό να είναι αρμονικό είτε η οροφή είναι ανοικτή, είτε κλειστή και τουλάχιστον από αυτό που βλέπουμε στις εικόνες, θεωρούμε πως τα έχει καταφέρει. Κατά τα άλλα, οι γραμμές του αμαξώματος ακολουθούν αυτές της κουπέ έκδοσης της Σειρά 8, με την επιβλητική μάσκα εμπρός, τα LED φώτα και το έντονο ανάγλυφο του αμαξώματος να δίνουν τον τόνο.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί δεν συναντάμε διαφορές σε σχέση με την κουπέ εκδοχή του μοντέλου, παρά μόνο την ύπαρξη ειδικού κουμπιού για τη λειτουργία της οροφής. Κατά τα άλλα η αισθητική είναι γνώριμη. Τα υλικά είναι κορυφαία, η συναρμογή ανάλογη, ενώ η τεχνολογία είναι έκδηλη, καθώς υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και και ψηφιακή οθόνη στο ταμπλό 10,3 ιντσών. Φυσικά, ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου θα είναι κορυφαίος σε όλα τα επίπεδα, καθώς από το βασικό εξοπλισμό θα έχει Adaptive M ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση, αλλά και όλα τα καθιερωμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα ενεργητικής ασφάλειας. Όσον αφορά στον χώρο αποσκευών, αυτός είναι στα 350 λίτρα και με ανοικτή ή κλειστή την οροφή παραμένει ίδιος.

Κατά το λανσάρισμά της, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2019 και συγκεκριμένα το Μάρτιο, η BMW Σειρά 8 Convertible θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις. Την BMW M850i xDrive (την οποία βλέπουμε και στις πιο πάνω εικόνες) και την BMW 840d xDrive. Και οι δύο είναι τετρακίνητες όπως δηλώνει και το «x» στην ονομασία τους. Η βενζινοκίνητη έχει κάτω από το καπό της τον 4.4 λτ. V8 τούρμπο κινητήρα ο οποίος αποδίδει 530 ίππους και 750 Nm ροπής, της χαρίζει 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ. και έχει μέση κατανάλωση 10,0 λίτρα/100 χλμ. Από την άλλη η πετρελαιοκίνητη έχει κάτω από το καπό της εξακύλινδρο σε σειρά 3.0 λτ. τούρμπο κινητήρα απόδοσης 320 ίππων και 680 Nm ροπής που της χαρίζει 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δλ. και έχει μέση κατανάλωση 6,3 λίτρα/100 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Νέα και πιο αποδοτική BMW 330e iPerformance

Και στις δύο περιπτώσεις η BMW Σειρά 8 Convertible εφοδιάζεται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο Steptronic, ενώ η τελική της ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα. Πιο κάτω μπορείτε να θαυμάσετε στο video που ακολουθεί το βαυαρικό μοντέλο, το οποίο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες σε λίγες ημέρες από σήμερα.

 

Get it on Google Play Download on the App Store