Ελαφρύ φρεσκάρισμα για την BMW Σειρά 8

Μπορεί η BMW να ανακοίνωσε χθες πως σκέφτεται τη συγχώνευση των Σειρών 4 και 8, ωστόσο μας παρουσίασε την ανανεωμένη Σειρά 8, αλλά και την εξίσου φρεσκαρισμένη Μ8, όπου πλέον θα διατίθεται μόνο ως M8 Competition.

Τα ανανεωμένα μοντέλα διακρίνονται με την καινούργια μάσκα με την ονομασία «Iconic Glow», που όπως υποδηλώνει το όνομά της φωτίζεται, ενισχύοντας έτσι την παρουσία της 8άρας στο δρόμο. Οι υπόλοιπες αλλαγές είναι περιορισμένες κι εντοπίζονται στις νέες εισαγωγές αέρα στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, σε μια νέα χρωματική παλέτα, αλλά και στα νέα σχέδια ζαντών. Επιπρόσθετα για την έκδοση Μ850i υπάρχουν νέοι και πιο αεροδυναμικοί καθρέπτες, με τους υποψήφιους κατόχους να μπορούν να τοποθετήσουν τα κλασικά λογότυπα ΒΜW Motorsport στο καπό, στο πορτ μπαγκάζ, αλλά και να βάλουν τις επετειακές ζάντες των 50 ετών της BMW M! Στο εσωτερικό τώρα οι αλλαγές είναι ελάχιστες, με την κυριότερη να εντοπίζεται στην αύξηση της οθόνης του συστήματος infotainment, που αγγίζει πλέον τις 12,3 ίντσες.

Σε ότι έχει να κάνει με την BMW Μ8 τώρα, μάλλον θα πρέπει να την ξεχάσουμε, αφού η βαυαρική μάρκα θα μας προσφέρει αποκλειστικά και μόνο την M8 Competition. Αυτή θα ενσωματώνει πολλές από τις αλλαγές και της «απλής» Σειράς 8, με την ειδοποιό διαφορά να εντοπίζεται στην πιο επιθετική μάσκα. Επιπρόσθετα θα υπάρχουν και νέα μπάκετ καθίσματα από Carbon, που θα είναι φουλ ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα, ενώ θα έχουν το σήμα Μ8 φωτιζόμενο στο προσκέφαλο. Επιπλέον στο εσωτερικό θα υπάρχουν και νέες επιλογές ταπετσαρίας, με το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών να επενδύονται με Alcantara. Στην περίπτωση της BMW M8 Competition υπάρχει ο γνωστός κινητήρας 4,4 λίτρων με 625 ίππους και 749 Nm ροπής. Μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων η δύναμη καταλήγει και στους 4 τροχούς χάρη στο σύστημα M xDrive.

Get it on Google Play Download on the App Store