Έρχεται η ηλεκτρική BMW X3 (+video)

Όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό η BMW ετοιμάζει ηλεκτρική γκάμα, η οποία θα απαρτίζεται είτε από αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα, είτε από ηλεκτρικές εκδόσεις συμβατικών μοντέλων της. Δεν είναι μυστικό εξάλλου, καθώς η βαυαρική μάρκα έχει παρουσιάσει το μελλοντικό της πλάνο και μέσα σε αυτό κρύβονται αρκετά νέα μοντέλα. 

Δείτε ακόμη: Νέα BMW M2 Competition με 410 ίππους (+videos)

Ένα από αυτά είναι και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της BMW X3 η οποία όπως φαίνεται βρίσκεται στην τελική ευθεία της δημιουργίας της και το πρωτότυπο BMW iX3 που βλέπουμε εδώ μας δείχνει πως θα μοιάζει όταν φτάσει στην παραγωγή. Το γερμανικό πρωτότυπο SUV έκανε πριν λίγες ώρες την παγκόσμια πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνο και όπως μπορούμε να δούμε από τις πρώτες επίσημες εικόνες του, η BMW σκοπεύει να του προσδώσει αρκετά στοιχεία τα οποία θα το διαφοροποιούν από τη συμβατική έκδοση και θα υπογραμμίζουν τον ηλεκτρικό χαρακτήρα του. Σύμφωνα λοιπόν με το πρόγραμμα της μάρκας, η ηλεκτρική X3 θα είναι έτοιμη το 2020 και σίγουρα θα μοιράζεται πολλά από τα στοιχεία του πρωτότυπου που βλέπουμε εδώ.

Μηχανολογικά είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για το μοντέλο παραγωγής, μια ένδειξη όμως μας δίνει το πρωτότυπο το οποίο εφοδιάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ που παράγει 270+ ίππους και η αυτονομία του φτάνει στα 400 χιλιόμετρα. Και όλα αυτά με την πλήρη φόρτιση μέσω ταχυφορτιστή να μην ξεπερνά τα 30 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων 2018 η BMW M5

Όπως λέει η ίδια η BMW, χρησιμοποιήθηκε η X3 για να αποδείξει πως η τεχνολογία που αναπτύχθηκε στην σειρά αυτοκινήτων i θα περάσει με τον πλέον πειστικό τρόπο και σε άλλα μοντέλα της γκάμας της, τα οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Να τονίσουμε πως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της BMW θα κατασκευάζεται στην Κίνα και συγκεκριμένα στην πόλη Shenyang.

https://www.youtube.com/watch?v=jjXiMCN2a-k

Get it on Google Play Download on the App Store