Η BMW 8 Gran Coupe έγινε έργο τέχνης

Οι BMW δεν είναι άγνωστες με την τέχνη, καθώς διατηρούν μια μακρά παράδοση στις συνεργασίες με καλλιτέχνες και τη μετατροπή τους σε Art Cars. Το τελευταίο μέλος της βαυαρικής «γκαλερίας» είναι η 8 Gran Coupe, δια χειρός Τζεφ Κουνς.

O Αμερικανός αρτίστας, γνωστός για την ενασχόλησή του με τη λαϊκή κουλτούρα και τα γλυπτά του (συμπεριλαμβανομένων μπαλονιών που κατασκευάζονται από ανοξείδωτο ατσάλι και επιφάνειες με φινίρισμα καθρέφτη), πήρε το βαυαρικό gran tourer και του εμφύσησε τη φιλοσοφία των comics! Τα χρώματα του αμαξώματος μοιάζουν παρμένα από σελίδες εικονογραφήματος, δημιουργώντας ένα οπτικό αποτέλεσμα που όμοιο του δεν υπάρχει σε αυτοκίνητο.

Η καμπίνα των επιβατών εμφανίζεται πιο συγκρατημένη, αν και το κυανέρυθρο χρώμα στις δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων κάνει ξεκάθαρη νύξη στη στολή του Spiderman. Ο βυσινί «ουρανός» και οι κόκκινες ραφές στις μπεζ επενδύσεις ακολουθούν τις προσταγές του μοτίβου, ενώ η ονομασία του μοντέλου και η υπογραφή του καλλιτέχνη στο κάλυμμα της θήκης, στη βάση της κεντρικής κονσόλας, δίνουν τη δέουσα νότα αποκλειστικότητας.

 

Η 8 X JEFF KOONS, όπως ονομάζεται η 8άρα με την καλλιτεχνική φλέβα, προσφέρεται αποκλειστικά ως M850i xDrive Gran Coupe. Ο 4.4 V8 twinturbo αποδίδει 530 ίππους στις 5.500-6.000 σ.α.λ. και 750 Nm στις 1.800-4.600 σ.α.λ., τροφοδοτώντας όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης xDrive και 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,9 δλ. και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, αριθμοί και στοιχεία που δεν διαφέρουν από την απλή M850i. Εκεί που διαφοροποιείται εντελώς η 8 X, πέρα από τη σχεδίαση και το εσωτερικό, είναι η συλλεκτικότητα και, φυσικά, η τιμή.

Η παραγωγή της αρτίστικης 8άρα θα περιοριστεί στα 99 κομμάτια και μόνο για την αγορά των Η.Π.Α., με την τιμή για κάθε ένα να ορίζεται στις 350.000 δολάρια (307.543 ευρώ)! Για να το θέσουμε ακόμα πιο εντυπωσιακά, μιλάμε για +250.000 δολάρια (219.673 ευρώ) W (από 99.900 δολάρια)!

Get it on Google Play Download on the App Store