Η BMW «φτιάχνει» τη M2

Η αλήθεια είναι πως η BMW M2 Coupe είναι ένα αυτοκίνητο με εξαιρετικά δυναμική εμφάνιση, η οποία πραγματικά σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Παρόλα αυτά το τμήμα M Performance έχει ένα σωρό αξεσουάρ που προορίζονται για το συγκεκριμένο μοντέλο και το κάνουν ακόμη πιο επιθετικό και ξεχωριστό. 

Δείτε ακόμη: 4 λάθη που κάνουμε με τον κλιματισμό του αυτοκινήτου

Για το φετινό Goodwood Festival of Speed η γερμανική μάρκα παρουσίασε μία πρωτότυπη έκδοση της M2 Coupe, που έχει γενναίες δόσεις ανθρακονημάτων, τόσο στο αμάξωμά της όσο και στο εσωτερικό. Μάλιστα αναφέρει πως τα αξεσουάρ αυτά θα είναι σύντομα διαθέσιμα και για το κοινό.

Η BMW M Performance Parts Concept, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, διαθέτει μάσκα από ανθρακονήματα, ενώ από το ίδιο υλικό είναι τα μασπιέ, η ποδιά εμπρός, το καπό, η οροφή, το καπό του πορτμπαγκάζ, το κάλυμμα των καθρεφτών και ο αεροδυναμικός διαχύτης πίσω. Με αυτό τον τρόπο έχουν εξοικονομηθεί 60 κιλά, ενώ άλλα έξι κιλά μειώθηκαν από τη χρήση νέων ζαντών 19 ιντσών, ονόματι Frozen Gold και άλλα 14 κιλά από την αλλαγή της μπαταρίας.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν ενθέσεις ανθρακονημάτων, σπορ καθίσματα ελαφρύτερα κατά εννέα κιλά εμπρός και κατά 13 κιλά πίσω (είναι δύο ανεξάρτητα και όχι ένα ενιαίο), ενώ γενναίες δόσεις αλκαντάρα ντύνουν σαλόνι και τιμόνι και συνοδεύονται φυσικά από τα λογότυπα M.

Διαβάστε επίσης: Πως παράγεται η νέα BMW Σειρά 8 (+video)

Μηχανικά δεν συναντάμε κάποιες αλλαγές στο πρωτότυπο αυτό μοντέλο. Η μόνη διαφορά που κρύβεται κάτω από το αμάξωμά του έχει να κάνει με το στήσιμό του. Και αυτό γιατί εφοδιάζεται με coil over ανάρτηση, η οποία κρατά το αυτοκίνητο πιο κοντά στο έδαφος κατά 20 χλστ. και προσφέρει πλειάδα διαφορετικών ρυθμίσεων.

Get it on Google Play Download on the App Store