Μας «γαργαλάει» η BMW με τη M4 CSL

Η BMW έχει λανσάρει αμέτρητες ειδικές εκδόσεις από τότε που ιδρύθηκε το 1916, αλλά υπήρξαν μόνο δύο Coupe Sport Lightweight μοντέλα. Το πιο πρόσφατο κυκλοφόρησε το 2003, ως M3 E46 CSL, ενώ για το πρώτο πρέπει να γυρίσουμε πίσω στο 1972 και την 3.0 CSL. Επιστρέφοντας στο 2022, το εμβληματικό όνομα CSL έρχεται με την κωδική ονομασία M4 G82 και θα κάνει το ντεμπούτο του στις 20 Μαΐου, οπότε απομένει πολύς χρόνος για αρκετά ακόμα teasers.

Ενα από αυτά ήρθε να μας θυμίσει το επερχόμενο «πολεμικό όπλο» των Βαυαρών. Το τμήμα «M» ανέβασε στο Instagram ένα θολό προφίλ της M4 CSL με κόκκινες πινελιές σε όλη την κάτω πλευρά του σπορ κουπέ. Έχουμε δει το εντυπωσιακό χρώμα στο παρελθόν σε κατασκοπευτικές λήψεις, όπου το κόκκινο που τραβούσε την προσοχή εφαρμόστηκε στις δαγκάνες και τα μπάκετ καθίσματα με το περίβλημά τους από ανθρακονήματα. Επιπλέον, το πρωτότυπο είχε κόκκινα paddles αλλαγής ταχυτήτων, ραφές και το λογότυπο CSL κεντημένο στο κάτω τμήμα της κεντρικής κονσόλας.

Αναμένονται, πάντως, πολλές αλλαγές σε σχέση με την M4 Competition αφού η BMW, σύμφωνα με πληροφορίες, εστιάζει σε ένα διθέσιο κουπέ, ώστε να εξοικονομήσει περισσότερα από 100 κιλά βάρους. Αναφορικά με τη μετάδοση, η M4 CSL θα φέρει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την ισχύ να παρέχεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς. Ο κινητήρας S58 φημολογείται ότι θα αυξηθεί από τους 503 ίππους της Competition σε περίπου 550 ίππους. Μια άλλη φήμη αναφέρει ότι η BMW M σχεδιάζει και μια βελτιωμένη έκδοση με 600 ίππους, έως τον εορτασμό της 50ης επετείου της.

Η τιμή, φυσικά, θα είναι… αστρονομική με πολλά μηδενικά, μιας και θα παραχθούν μόλις 1.000 αυτοκίνητα.

Get it on Google Play Download on the App Store