Νέα BMW 325 με μακρύ μεταξόνιο για την Κίνα

Η BMW παρουσίασε στην Έκθεση της Σαγκάη την νέα 3αρα με μακρύ μεταξόνιο, απευθυνόμενη στους executive αγοραστές της εγχώριας αγοράς.

Δείτε ακόμα: Ήρθαν οι «βασικές» BMW Σειρά 3

Για κάποιον λόγο οι επιμηκυσμένες εκδόσεις παρουσιάζουν ιδιαίτερη ζήτηση στην Κίνα, με τις εταιρίες να πράττουν αναλόγως. Σε όλες τις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη, το μόνο βαυαρικό μοντέλο με μακρύ μεταξόνιο είναι η ναυαρχίδα της φίρμας, δηλαδή η 7αρα. Για την αχανή ασιατική χώρα, όμως, ακόμα και η 3αρα διατίθεται σε «τεντωμένο» αμάξωμα. Η 325Li διαθέτει 11 ολόκληρα εκατοστά περισσότερου μεταξονίου, φτάνοντας αισίως τα 2.961 χλστ. Το συνολικό μήκος βρίσκεται στα επίπεδα της 5αρας, εκτεινόμενο σε 4.829 χλστ. και καθιστώντας την νέα 3αρα το μεγαλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας.

Το ζητούμενο είναι η αύξηση του προσφερόμενου χώρου για τα γόνατα των πίσω επιβατών, ο οποίος τώρα μετράει + 4,3 εκατοστά σε σχέση με τις απλές εκδόσεις. Οι αντίστοιχες πόρτες τώρα, έχουν πάρει 11 εκατοστά και η αλήθεια είναι πως αλλοιώνουν κάπως το προφίλ του αυτοκινήτου. Αλλά «ψιλά γράμματα» για όσους θέλουν την αρχοντική άνεση και τον χώρο για να κάθονται σταυροπόδι, μεταξύ των επαγγελματικών ραντεβού.

Διαβάστε επίσης: BMW X2 με κινητήρες 1.5 λτ. και όφελος έως 12.900€

Οι πολυάσχολοι businessmen θα χαρούν να ακούσουν πως το μακρύ μεταξόνιο είναι αποκλειστικά διαθέσιμο με τον 2λιτρο TwinPower, απόδοσης 184 ίππων και 300 Nm ροπής, ενώ ο μόνος τρόπος για να φτάσει η ισχύς στους πίσω τροχούς είναι μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic.

Get it on Google Play Download on the App Store