Νέα BMW M2 Competition με 410 ίππους (+videos)

H BMW M2 (την δοκιμή της οποίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ και να τη δείτε σε εικόνες και videos) είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο καθώς καταφέρνει να μαγέψει τον οδηγό της με τις ικανότητές της. Παρόλα αυτά, αυτό δεν ήταν αρκετό για να κάνει την BMW να εφησυχάσει και έτσι η γερμανική μάρκα παρουσίασε τη νέα έκδοσή της, η οποία ονομάζεται Competition και αντικαθιστά το τωρινό μοντέλο. 

Δείτε ακόμη: Η κόντρα των supersedan στα 300 χλμ./ώρα (+video)

Όπως είναι λογικό λοιπόν, ως νέο μοντέλο, η BMW M2 Competition έχει να επιδείξει αλλαγές στην εμφάνισή της, έστω και περιορισμένης έκτασης. Αυτές εντοπίζονται στους εξωτερικούς καθρέφτες, τα Adaptive LED φώτα εμπρός, τις νέες γρίλιες στη μάσκα, τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τις νέες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών. Τις αλλαγές της εξωτερικής εμφάνισης συμπληρώνουν τα δύο νέα χρώματα πορτοκαλί και ασημί.

Περνώντας στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι πιο μικρές, σε σχέση με τις εξωτερικές. Πλέον, το τιμόνι έχει κουμπιά M1 και M2 (συντομεύσεις προεπιλεγμένων οδηγικών προγραμμάτων), ο πίνακας οργάνων είναι ανασχεδιασμένος και ενστερνίζεται την τεχνολογία Black Panel, το κουμπί εκκίνησης του μοτέρ είναι πλέον κόκκινο, τα διακοσμητικά στα μασπιέ γράφουν M2 Competition, οι ζώνες έχουν ρίγες στα χρώματα του M Division και τα καθίσματα είναι νέα και έχουν φωτιζόμενο σήμα Μ2.

Οι βασικότερες και πιο ουσιαστικές αλλαγές σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο όμως είναι αυτές που δεν φαίνονται και έχουν να κάνουν με τη δύναμή του και το στήσιμό του. Πλέον, ο εξακύλινδρος M TwinPower Turbo κινητήρας είναι ο N55 και όχι ο S55 που υπηρετούσε το μοντέλο μέχρι πρότινος (είναι ο ίδιος με των M3/M4). Αποδίδει 410 ίππους (40 περισσότερους από την BMW M2 που αντικαθιστά) από τις 5.250 σ.α.λ. έως και τις 7.000 σ.α.λ. και 550 Nm ροπής από τις 2.350 σ.α.λ. έως και τις 5.230 σ.α.λ. Ενδεικτικό των ικανοτήτων της BMW M2 Competition είναι το γεγονός πως για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 4,2 δλ. με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη M DCT και 4,4 με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η τελική της ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα και στα 280 χλμ./ώρα στο Driver’s Package (και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει ηλεκτρονικός κόφτης). Οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ, καθώς το σύστημα διεύθυνσης είναι αναθεωρημένο, ενώ το ίδιο ισχύει και για το Active M Differential και την ανάρτηση.

Αν και σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο η κατανάλωση περνά σε δεύτερη μοίρα θα αναφέρουμε έτσι πληροφοριακά πως με το χειροκίνητο κιβώτιο η μέση τιμή της είναι στα 10,0 λίτρα/100 χλμ. και με το αυτόματο στα 9,2 λίτρα/100 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Κιτ υπερτροφοδότησης για BMW M3

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά στα τρία videos που ακολουθούν τη νέα BMW M2 Competition με κάθε της λεπτομέρεια.

Get it on Google Play Download on the App Store