Νέα BMW Z4 M40i με εντυπωσιακές επιδόσεις

Η BMW αποκάλυψε πλήρως και επισήμως το νέο διθέσιο roadster μοντέλο της Z4, το οποίο διατηρεί τη φιλοσοφία των προκατόχων του, ενώ ακολουθεί τα αισθητικά πρότυπα που είχαμε δει στην BMW Concept Z4.

Διαβάστε και αυτό: BMW M5 Competition καίει λάστιχα (+video)

Εξωτερικά, η νέα Z4 χαρακτηρίζεται από το χαμηλό της αμάξωμα με το μακρύ εμπρός καπό και τους κοντούς προβόλους, τα στενόμακρα “νεφρά” της μάσκας, τα τριγωνικά εμπρός φωτιστικά σώματα, τα λεπτά πίσω φώτα και τις έντονα ανάγλυφες επιφάνειες. Παράλληλα, η χαμηλή θέση οδήγησης, το τέλειο ζύγισμα μεταξύ των δύο αξόνων (50:50), το χαμηλό κέντρο βάρους και τα φαρδιά μετατρόχια υπόσχονται έντονη οδηγική απόλαυση, σε συνδυασμό φυσικά και με το δυνατό κινητήρα.

Η BMW Z4 M40i First Edition εφοδιάζεται με 6κύλινδρο σε σειρά μηχανικό σύνολο απόδοσης 340 ίππων, το οποίο προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα. Για το καλύτερο δυνατό πάτημα στο δρόμο φροντίζουν με την σειρά τους η σπορ ανάρτηση με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, το σύστημα πέδησης M και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο M Sport διαφορικό στον πίσω άξονα.

Παράλληλα, η νέα Z4 M40i First Edition διαθέτει και κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως είναι το πορτοκαλί μεταλλικό χρώμα Frozen Orange, η μαύρη μάσκα, οι μαύροι καθρέπτες και οι δίχρωμες ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών. Στο πολυτελές και υψηλής τεχνολογίας σπορ εσωτερικό κυριαρχούν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το σπορ τιμόνι, η οθόνη του συστήματος πολυμέσων και ο οδηγοκεντρικός σχεδιασμός. Στην Z4 M40i First Edition υπάρχουν ακόμα δερμάτινα καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση και προαιρετικά ηχοσύστημα Harman Kardon, προσαρμοζόμενα φώτα LED, καθώς για πρώτη φορά σε roadster μοντέλο σύστημα Head-Up Display.

Διαβάστε και αυτό: BMW Σειρά 3: Πρώτες επίσημες εικόνες και πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα Z4 όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων και τεχνικές προδιαγραφές θα ανακοινώσει η BMW στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τη δει από κοντά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού (4-14 Οκτωβρίου). Τέλος, το λανσάρισμα της νέας BMW Z4 θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store