Παγκόσμιο ρεκόρ-νίντζα από την BMW M2 Competition (+video)

Toν Μάρτιο του 2017 ο μάστερ των πολεμικών τεχνών, Isao Machii, έκανε ρεκόρ Guinness κόβοντας μέσα σε ένα λεπτό με το ξίφος του, 87 καλάμια. Η BMW αποφάσισε πως η νέα Μ2 είναι καλύτερος «sensei» και της προσάρμοσε ένα κατάνα στον πίσω προφυλακτήρα, ώστε να διδάξει την τέχνη των νίντζα -και των σαμουράι- στους Ιάπωνες.

Με 410 ίππους (40 περισσότερους από την BMW M2 που αντικαθιστά) από τις 5.250 σ.α.λ. έως και τις 7.000 σ.α.λ. και 550 Nm ροπής από τις 2.350 σ.α.λ. έως και τις 5.230 σ.α.λ., ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό M Differential και τους πίσω τροχούς «ανάστατους», η Μ2 Competition -η οποία είναι και η μοναδική διαθέσιμη Μ2 πλέον- δεν δυσκολεύτηκε να καταρρίψει την επίδοση του Machii κόβοντας 30 καλάμια περισσότερα στον ίδιο χρόνο (117 σε 60 δευτερόλεπτα).

Δείτε ακόμη: H ΒΜW μας δείχνει τις λεπτομέρειες της Μ2 Competition (+video)

Πέρα από τις κοπτικές δυνατότητες ενδεικτικό των ικανοτήτων της BMW M2 Competition είναι το γεγονός πως για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 4,2 δλ. με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη M DCT και 4,4 με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η τελική της ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα και στα 280 χλμ./ώρα στο Driver’s Package. Ο εξοπλισμός είναι υπερπλήρης, με συνδυασμό δέρματος/alcantara στις επενδύσεις του εσωτερικού, ολοκληρωμένο πακέτο ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και πολλά ακόμα. Το κατάνα δεν προσφέρεται ούτε ως έξτρα.

Διαβάστε επίσης: Όλες οι BMW M θα είναι τουλάχιστον υβριδικές μέχρι το 2030

 

 

Get it on Google Play Download on the App Store