Πρεμιέρα για την κορυφαία BMW X2 M35i

H γερμανική εταιρία παρουσίασε την ανώτερη μορφή του μικρομεσαίου της σπορ crossover, ντυμένη στα θρυλικά σήματα του M GmbH και «οπλισμένη» με 302 ίππους. Ή αλλιώς, ο δυνατότερος 4κύλινδρος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε BMW!

Εμφανισιακά δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα σε σχέση -ας πούμε- με μια xDrive25d εξοπλισμένη με το M Sport Package, κάτι που φυσικά μόνο κακό δεν είναι καθότι η Χ2 διαθέτει ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχήματα που συναντά κανείς σε αυτοκίνητο της κατηγορίας. Ο εμπρός προφυλακτήρας χαρακτηρίζεται από την μεγάλη εισαγωγή του κινητήρα, στην οποία φιλοξενούνται 2 επιπλέον αεραγωγοί για την ψύξη των φρένων. Τα οποία φρένα είναι, πραγματικά, βγαλμένα από supersport κατασκευή με τις εμπρός δισκόπλακες να φτάνουν τις 18 ίντσες σε διάμετρο -συνοδεία 6πίστονων δαγκάνων- και τις πίσω να σταματάνει στις 17 (με 4πίστονες).

Δείτε ακόμα: Δοκιμή BMW X2 sDrive20i 192 PS

Τα τεράστια φρένα είναι ενδεικτικά των δυνατοτήτων του ισχυρότερου 4κύλινδρου που έχει κατασκευάσει η BMW, καθώς ο διτούρμπινος βενζινοκινητήρας των 2.0 λίτρων απελευθερώνει 302 ίππους και 450 Nm ροπής σε αμφότερους τους άξονες, μέσω του εξαιρετικού 8ταχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic. Το launch control και η αναβάθμιση  «Μ Performance» στο λογισμικό, σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης XDrive, εγγυώνται εντυπωσιακό ρυθμό επιτάχυνσης της τάξης των 4,9 δλ. για το 0-100, ενώ η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Εκτός από την ισχύ του μοτέρ, η X2 M35i ενσωματώνει άλλη μία καινοτομία για μοντέλο Μ (και για BMW, γενικότερα) ούσα το πρώτο αυτοκίνητο με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό Μ Sport. Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη είναι και η απόσβεση των αμορτισέρ, τα οποία συνεργάζονται με τροχούς 19 ιντσών ή προαιρετικά 20″.

Διαβάστε επίσης: Διαλυμένη BMW M1 έγινε αντικείμενο θαυμασμού (+video)

Όπως και με το εξωτερικό, η καμπίνα του X2 M35i βασίζεται στο πακέτο M Sport με πλήρες σετ από δερμάτινα μπάκετ καθίσματα και τιμόνι, φιλέτα απομίμησης ανθρακονημάτων κλπ.

Οι Βαυαροί προγραμματίζουν την διάθεση του μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά για τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store