Συλλεκτικές M3 και Μ4 για τα 50 χρόνια των BMW M

Η σειρά Μ της BMW κλείνει τα… 50 και η βαυαρική φίρμα το γιορτάζει με συλλεκτικές εκδόσεις των 50 Jahre Edition για τις M3 και M4, που θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων

Όσοι αναρωτιέστε αν θα τη δούμε στις ευρωπαϊκές εκθέσεις, η απάντηση είναι «ναι» και το ακόμα καλύτερο νέο είναι πως το αυτοκίνητο θα προσφέρεται σε ολοκαίνουριους ιδιαίτερους και μοναδικούς χρωματισμούς. Η BMW θα διαθέσει τις M3 και M4 50 Jahre Edition σε Carbon Black, Macao Blue, Brands Hatch Grey, Imola Red και San Marino Blue. Σε αντίθεση με το χρώμα είναι οι σφυρήλατες ζάντες 19 ιντσών εμπρός και 20 ιντσών πίσω, με σχεδίαση διπλών ακτίνων και σε αποχρώσεις Orbit Grey Matt και Gold Bronze Matt. Στην Κίνα, όσοι θέλουν να πάρουν τα κλειδιά μιας Jahre Edition θα τους προσφερθεί επίσης στα χρώματα Fire Orange και Stratus Grey, για να γιορτάσουν το «Έτος της Τίγρης». Τα μοντέλα κινεζικών προδιαγραφών που είναι βαμμένα με πορτοκαλί Fire, έχουν τροχούς Orbit Grey Matt, ενώ οι μονάδες Stratus Grey θα έχουν ζάντες Gold Bronze Matt.

Όλες οι Jahre Edition  χαρακτηρίζονται από ορισμένα ειδικά εσωτερικά χαρακτηριστικά, όπως μαρσπιέ με την επιγραφή «Edition 50 Jahre BMW M», μεταλλική πλακέτα στην κεντρική κονσόλα με τα ίδια γράμματα και ειδικό αποτύπωμα στα προσκέφαλα, τόσο για τα σπορ καθίσματα M όσο και για τα προαιρετικά μπάκετ καθίσματα από ανθρακονήματα.

 

Οι Μ3/ M4 50 Jahre Edition βασίζονται στις αντίστοιχες  Competition. Ως εκ τούτου, κάτω από το καπό βρίσκουμε τον εξακύλινδρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο 3.0 λίτρων κινητήρα που αποδίδει 503 ίππους και 650 Nm ροπής, χαρίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ. και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική στα 250 χλμ./ώρα.

Η BMW λέει ότι θα περιορίσει την παραγωγή του μοντέλου, αλλά δεν έχει διευκρινίσει πόσες μονάδες θα παραχθούν ακριβώς, ούτε υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την τιμή του. Σημειολογικά, πάντως, η M3 Edition 50 Jahre BMW M προδιαγραφών Βόρειας Αμερικής θα περιορίζεται σε μόλις 500 «κομμάτια» και τιμολογείται από 96.695 δολάρια, δηλαδή 90.000 ευρώ με τη σημερινή ισοτιμία.

Get it on Google Play Download on the App Store