Συνελήφθη «επ’ αυτοφόρω» η νέα Σειρά 3

H ΒMW συνεχίζει τις εντατικές δοκιμές εξέλιξης του πιο πετυχημένου μοντέλου στην ιστορία της, με τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες από αυτές να μας δίνουν μια -καλή- πρώτη «γεύση» της επόμενης «3αρας».

Με κωδικό G20, η 7η γενιά του premium μεσαίου της βαυαρικής εταιρίας αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από την F30 που θα αντικαταστήσει, αλλά και ελαφρύτερη -ή τουλάχιστον, στα ίδια επίπεδα βάρους- χάρις στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου στην ανάρτηση και σε διάφορα τμήματα του αμαξώματος, στο πρότυπο της Σειράς 5. Βάσει των φωτογραφιών, το μεγαλομεσαίο σεντάν φαίνεται να αποτελεί μεγάλη πηγή «έμπνευσης» για την νέα Σειρά 3, με το μοτίβο των εμπρός φαναριών και το σχήμα των φώτων ημέρας LED να παραπέμπουν ευθέως στην «μεγάλη αδελφή». Τα παραδοσιακά «νεφρά» έχουν επίσης μεγαλύτερο πλάτος, θυμίζοντας αρκετά τα αντίστοιχα της νέας Χ5.

Δείτε ακόμα: Στις Σέρρες με BMW M2, M4 και M5

Το μεγάλο SUV της BMW επηρεάζει και τον σχεδιασμό του πίσω μέρους, με το μακρόστενο σχήμα των φωτιστικών σωμάτων και τα αντίστοιχης φιλοσοφίας γραφικά. Από την συγκεκριμένη εικόνα δεν διακρίνεται αν το κλασικό σχήμα «L» συνεχίζει να χαρακτηρίζει τα φωτιστικά σώματα, καθώς στην νέα Χ5 δεν υφίσταται. Όπως έδειξε η ολοκαίνουργια Μ850i xDrive, αλλά και κάποιες εικόνες της πολυαναμενόμενης διαδόχου της Ζ4, οι Βαυαροί δεν σκοπεύουν να αλλάξουν πλεύση-τουλάχιστον για τα κουπέ και κάμπριο μοντέλα τους.

Στο εσωτερικό είναι φανερές οι επιρροές από την Σειρά 8, τόσο στη διαμόρφωση της κεντρικής κονσόλας όσο και στο σχήμα των αεραγωγών του κλιματισμού. Ο πίνακας οργάνων θα είναι ψηφιακός, πιθανότατα στις ακριβότερες εξοπλιστικές εκδόσεις.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για τη νέα BMW X5 (+video)

Όσο να αφορά τα μηχανικά μέρη, τέλος, οι πληροφορίες που διαρρέουν είναι πραγματικά ελάχιστες. Η φημολογία που έχει αναπτυχθεί -αλλά και η γενικότερη γκάμα κινητήρων της BMW– θέλει την βάση της νέας «3αρας» να ξεκινάει από τον 3κυλινδρο των 1,5 λίτρων και 136 ίππων και να καταλήγει στην κορυφαία Μ3, κατά πάσα πιθανότητα με τον 3.0λιτρο TwinPower Turbo εξακύλινδρο εν σειρά να αποδίδει κοντά στα 500 άλογα.

Το ντεμπούτο της νέας Σειράς 3 αναμένεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Get it on Google Play Download on the App Store