Το BMW i Vision Circular μας έρχεται από το 2040

Αυτό υποστηρίζουν οι Βαυαροί για το νέο τους, φουτουριστικό πρωτότυπο, που ενσωματώνει βιώσιμα υλικά και είναι πλήρως ανακυκλώσιμο. Τι είναι, όμως, το BMW i Vision Circular;

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, η οπτική της BMW για το μέλλον σε ορίζοντα 20ετίας. Τα πάντα πάνω του, από τη σχεδιαστική ταυτότητα μέχρι τα υλικά και τη μέθοδο κατασκευής, έχουν εξελιχθεί με γνώμονα το… 2040! Το παρουσιαστικό του Circular χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη τεχνοτροπία στη μάσκα, η οποία καταλαμβάνει όλο το πλάτος του εμπρός μέρους. Τα «νεφρά» είναι μακρόστενα εδώ, φωτιζόμενα, και εκτός αυτού περιλαμβάνουν τα φωτιστικά σώματα (τεχνολογίας laser). Παρμπρίζ και οροφή αποτελούνται από ένα ενιαίο κρύσταλλο, θυμίζοντας κάψουλα μεταφοράς από ταινίες όπως τα «Blade Runner» και « Το Πέμπτο Στοιχείο».

Εξίσου ιδιότυπο και το πίσω μέρος, με τα ενιαία LED φανάρια, αλλά και το πλαίσιο των παραθύρων στο προφίλ. Εκεί, δε, βλέπουμε πως το «χρώμιο» παραμένει ως μοτίβο, αλλά έχει αντικατασταθεί από λυχνίες! Όπως και η μάσκα, δηλαδή, είναι φωτιζόμενο!

Η καμπίνα του i Vision Circular επίσης μας μεταφέρει στο 2040, με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, 3D εκτυπωμένο ταμπλό, ενσωματωμένη οθόνη αφής και πίνακα οργάνων που αντί για την παραδοσιακή θέση, πίσω (ή πάνω) από το τιμόνι, προβάλλεται στο παρμπρίζ μέσω head up display. Τα τέσσερα ξεχωριστά καθίσματα, στο χρώμα της λεβάντας, προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά και εδράζονται σε ενιαίο αλουμινένιο υποπλαίσιο, που επίσης είναι προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης. Το ίδιο ισχύει για το τιμόνι ενώ τόσο αυτό, όσο όλο το εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό, είναι 100% ανακυκλώσιμα.

Ως γνήσιο τέκνο του μέλλοντος, το αυτοκίνητο που θα μπορούσε να είναι το i3 μετά από 19 χρόνια υποστηρίζει αυτόνομη οδήγηση και, φυσικά, είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν ανακοινώνονται, καθότι το i Vision Circular στην ουσία είναι στατικό πρωτότυπο.

Get it on Google Play Download on the App Store