Σκορπάει δέος η ισχυρότερη Cadillac όλων των εποχών (+video)

Η Cadillac έχει παρουσιάσει μερικά από τα ισχυρότερα αμερικανικά μοντέλα τα τελευταία χρόνια, μέσω της σειράς V. H CTS διατηρεί τη μερίδα του λέοντος στις εκδόσεις, τόσο σε δίθυρη όσο και τετράθυρη μορφή, ωστόσο είναι η Escalade αυτή που τοποθετείται στην κορυφή όλων των εποχών για την ιστορική φίρμα.

Η κορυφαία «Lade» επιβάλει το νόμο της στο δρόμο, με το ήδη κυριαρχικό της παράστημα να μετατρέπεται σε «τρομοκρατικό» μέσω του επιθετικότερου εμπρός προφυλακτήρα, της κατάμαυρης μάσκας, τις ίδιας απόχρωσης 22άρες ζάντες και το γενικότερα θηριώδες μέγεθός της, που φτάνει τα 5.382 χλστ. μήκους στην απλή και τα 5.766 χλστ. στην επιμηκυσμένη ESV. Τα φρένα της Brembo πίσω από τους τροχούς και οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, που πλαισιώνουν το διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα, ολοκληρώνουν το εντυπωσιακό look της Escalade-V.

Στο 7θέσιο εσωτερικό συναντάμε «τόνους» δέρματος και συνολικά 38 ίντσες διαγωνίου σε οθόνες (με ανάλυση διπλάσια του 4K, σύμφωνα με τους Αμερικανούς), εκ των οποίων οι 14,2 αντιστοιχούν στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Το σύστημα πολυμέσων είναι τόσο προηγμένο, ώστε διαθέτει επαυξημένη πραγματικότητα και 3D γραφικά για το head up display, την ώρα που το ηχοσύστημα AKG Studio Reference προσφέρει μοναδική ακουστική εμπειρία, μέσω των 36 ηχείων και της 3D Surround τεχνολογίας του.

Πάμε και σε αυτά που νοιάζουν περισσότερο τους petrolhead, τα οποία παράλληλα καθιστούν την Escalade-V ως την ισχυρότερη Cadillac στα 119 χρόνια ιστορίας της. Υπαίτιος δεν είναι άλλος, από τον κομπρεσοράτο V8 των 6.2 λίτρων. Στην Escalade-V διαθέτει ακόμα μεγαλύτερο μηχανικό υπερσυμπιεστή 2,65 λίτρων, συγκριτικά με την CT5-V Blackwing των 677 ίππων, ανεβάζοντας την απόδοση στα 691 άλογα και τα 885 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου κι ενός συστήματος τετρακίνησης, που μπορεί να στείλει μέχρι 67% της ροπής στον πίσω άξονα. Κάτι λογικό, καθώς στην επιτάχυνση το πίσω μέρος δέχεται αρκετά από τα 2.820 κιλά (2.906 στην ESV) του βάρους.

Το «κάθισμα» αυτό, μαζί με το launch control και την αστείρευτη δύναμη του κινητήρα, εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,4 δλ. και 400άρι σε 12,74 δλ.! Χρόνοι οριακά πιστευτοί για αυτοκίνητο που ακουμπά τους 3 τόνους. Με τέτοια μάζα δεν θα μπορούσαν να μην είναι στάνταρ τα ενεργά αμορτισέρ Magnetic Ride Control, μαζί με αερανάρτηση και λογισμικό ειδικά εξελιγμένο για τις ανάγκες της Escalade-V.

Get it on Google Play Download on the App Store