Νέο Chevrolet Trailblazer 1.3 λτ. 165 PS με 9 ταχύτητες

Το όνομα «Trailblazer» θα σας φέρνει στο νου αμέσως ένα θηριώδες μεγάλο εκτός δρόμου όχημα με βενζινοβόρους κινητήρες και γενικά πληθωρικά χαρακτηριστικά σε κάθε επίπεδο. Και όμως το νέο Chevrolet Trailblazer που λανσαρίστηκε στην Κίνα είναι ένα μικρομεσαίο SUV (μήκος 4.411 χλστ., πλάτος 1.808 χλστ., ύψος 1.664 χλστ. και μεταξόνιο 2.640 χλστ.) με ενδιαφέρουσα αισθητική και μικρό downsized turbo κινητήρα.

Δείτε ακόμη: Τα ντίζελ καθαρίζουν την ατμόσφαιρα!

Το νέο Trailblazer για την Κίνα διαθέτει μοντέρνα εμφάνιση με μυώδη και σπορτίφ χαρακτηριστικά. Στο εμπρός άκρο του θυμίζει το μεγαλύτερο αδελφό του από την Αμερική και χαρακτηρίζεται από τα λεπτά εμπρός πάνω φώτα, τα πιο μεγάλα πιο κάτω και τον ευμεγέθη αεραγωγό. Στο πλάι κυριαρχούν τα νεύρα οι ακμές και οι γωνίες, όπως και στο πίσω τμήμα του αμαξώματος με το διαχύτη στον προφυλακτήρα και τις δύο οβάλ απολήξεις της εξάτμισης.

Ενδιαφέρον σχεδιασμό εμφανίζει και το εσωτερικό του με τις σπορτίφ γραμμές και το μοντέρνο διάκοσμο, ειδικά στην εικονιζόμενη έκδοση RS. Επίσης, η Chevrolet αναφέρει ότι διαθέτει 26 χώρους για μικροαντικείμενα και έως 1.375 λίτρα για τις αποσκευές (προφανώς με πεσμένη την πλάτη του πίσω καθίσματος).

Δείτε ακόμη: Ποιο είναι το μακροβιότερο αυτοκίνητο της FCA;

Για την κίνηση του νέου Chevrolet Trailblazer φροντίζει ο όγδοης γενιάς Ecotec κινητήρας της GM, με χωρητικότητα 1.3 λτ., άμεσο ψεκασμό και turbo. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 165 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. και 240 Nm ροπής μεταξύ 1.500 και 4.000 σ.α.λ. Η μετάδοσης της κίνησης γίνεται μέσω του 9 ταχυτήτων Hydra-Matic κιβωτίου ή μέσω ενός CVT. Το 9άρι κιβώτιο συνδυάζεται με τετρακίνηση AWD, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς. Από πλευράς επιδόσεων, το νέο Chevrolet Trailblazer Hydra-Matic επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 9,3 δλ. και η μεικτή κατανάλωση είναι 6,7 λτ./100 χλμ. Με το CVT είναι ακόμα πιο γρήγορο και οικονομικό, αφού επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 9,1 δλ. και καταναλώνει 5,9 λτ./100 χλμ.

Το νέο Chevrolet Trailblazer προσφέρεται στην Κίνα σε πέντε εκδόσεις, μεταξύ των οποίων οι εικονιζόμενες Redline και RS. Οι τιμές του κυμαίνονται μεταξύ 139.000 και 179.900 γουάν, τα οποία ισοδυναμούν με 17.810 – 22.905 ευρώ.

Δείτε ακόμη: Πόσο κοστίζει το κοπάνημα σε λακκούβα; (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store