Niva με σύστημα πολυμέσων αλλά όχι από την Lada

Το μοντέλο Niva είναι άμεσα συνδεδεμένο με το σκληροτράχηλο εκτός δρόμου μοντέλο της Lada, ωστόσο στη Ρωσία διατίθεται από το 1998 το Chevrolet Niva (προϊόν συνεργασίας GM-AvtoVAZ), το οποίο δεν έχει καμία -σχεδόν- σχέση με το Lada Niva. Το 2014 είχε παρουσιαστεί το πιο σύγχρονο Chevrolet Niva concept, αλλά τελικά δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή.

Δείτε ακόμη: Η Lada εκσυγχρονίζει το Niva!

Το Chevrolet Niva όλα αυτά τα 21 χρόνια μέχρι σήμερα έχει παραμείνει στην… πρώτη γενιά με κάποιες απαραίτητες βελτιώσεις, όμως δεν παύει να είναι πλέον παρωχημένο. Η πιο πρόσφατη προσθήκη εκσυγχρονισμού είναι η τοποθέτηση συστήματος infotaiment με οθόνη αφής 7 ιντσών στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Διατίθεται στις πιο πλούσιες εκδόσεις GLC Multimedia και LEM και περιλαμβάνει κάμερα οπισθοπορείας, navigation, σύνδεση με smartphone, αναπαραγωγή βίντεο κ.λπ.

Πληροφοριακά, οι τιμές του Niva GLC Multimedia ξεκινούν στη Ρωσία από 697.500 ρούβλια (9.600 ευρώ) και στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται ABS, μετωπικοί αερόσακοι, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, αισθητήρες παρκαρίσματος, αυτόματη λειτουργία φώτων, ζάντες αλουμινίου, το σύστημα πολυμέσων κ.λπ. Η βασική έκδοση κοστίζει από 580.500 ρούβλια (8.000 ευρώ) με ABS και αερόσακο οδηγού.

Δείτε ακόμη: Το νέο Lada Niva που δεν είδαμε ποτέ!

Την κίνηση του μήκους 3.919 χλστ. αμαξώματος του Chevrolet Niva αναλαμβάνει το γνωστό μηχανικό σύνολο του Lada 4×4 (Niva), των 1.7 λτ. ισχύος 80 ίππων και 127 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 140 χλμ./ώρα και η μεικτή κατανάλωση είναι 10,2 λτ./100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store