Ανανέωση για το Citroen C1

Το δημοφιλές μίνι μοντέλο Citroen C1 με πάνω από μισό εκατομμύριο πωλήσεις παγκοσμίως από το 2006, ανανεώνεται στην υπάρχουσα δεύτερη γενιά του και βελτιώνεται στην εμφάνιση, στους κινητήρες και σε τεχνολογία.

Το μήκους 3,46 μ. αμάξωμά του με το νεανικό και όμορφο σχεδιασμό διαθέτει νέο σήμα της Citroen και λογότυπο στη γυάλινη πόρτα του χώρου αποσκευών, δύο νέα εξωτερικά χρώματα, το Nude και το Calvi Blue. Συνολικά, 32 χρωματικοί συνδυασμοί είναι διαθέσιμοι, μαζί με την επιλογή διχρωμίας.

Δείτε ακόμη: Η «μαγική» ανάρτηση του νέου Citroen C4 Cactus

Αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπου συναντώνται νέες υφασμάτινες επενδύσεις και διακοσμητικά στο ταμπλό, καθώς και περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης. Παράλληλα, η Citroen λανσάρει δύο ειδικές εκδόσεις, το πιο σικ C1 Elle για το γυναικείο κοινό και το πιο σπορτίφ C1 Urban Ride για τους άντρες.

Στον εξοπλισμό του ανανεωμένου Citroen C1 προστέθηκαν κάποια επιπλέον συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως είναι η αυτόνομη πέδηση, η κάμερα οπισθοπορείας, η είσοδος χωρίς κλειδί και η προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής κατεύθυνσης. Επιπλέον, εφοδιάζεται με Apple Car Play, Android Auto και Mirror Link μέσω της οθόνης αφής των 7 ιντσών.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Citroen C3 Aircross 1.2 PureTech 110 PS

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στους κινητήρες προδιαγραφών Euro 6.2. Ο εξελιγμένος από την Toyota του 1.0 λτ. VTi αποδίδει 72 ίππους (από 68 ίππους) και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή με αυτόματο. Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στην άνεση στο δρόμο μέσω της βελτιωμένης ηχομόνωσης.

Get it on Google Play Download on the App Store