Νέο Citroen C5 Aircross (+video)

Η Citroen, πιστή στο ραντεβού που είχε δώσει για σήμερα, παρουσίασε και επισήμως το νέο της SUV με την ονομασία C5 Aircross, το οποίο σύμφωνα με την ίδια είναι το πιο άνετο αλλά και πιο ευρύχωρο μοντέλο της κατηγορίας. Η αποκάλυψή του έγινε ακριβώς ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο του στην αγορά της Κίνας και σκοπός του είναι να τα βάλει με μοντέλα όπως το Nissan Qashqai αλλά και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της ανερχόμενης αυτής κατηγορίας.

Δείτε ακόμη: Νέο μικρομεσαίο SUV Volkswagen Tharu

Εμφανισιακά, το Citroen C5 Aircross έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που βλέπουμε πλέον στα σύγχρονα μοντέλα της γαλλικής μάρκας, με βασικότερα σημεία της αισθητικής του τα λεπτά φώτα εμπρός, τις χρωματιστές λεπτομέρειες χαμηλά στο αμάξωμα, τις ράγες οροφής και τα μεγάλα πίσω φώτα. Το μήκος του είναι στα 4,5 μέτρα, το πλάτος του στα 1,84 μέτρα και πατάει στην πλατφόρμα EMP2, η οποία έχει μεταξόνιο 2,73 μέτρα, ενώ η απόστασή του από το έδαφος είναι στα 230 χλστ. Όσον αφορά στα Αirbump αυτά είναι πλέον πιο διακριτικά και χαμηλά στο αμάξωμα. Φυσικά η Citroen και σε αυτό το μοντέλο της θα δίνει τη δυνατότητα στον υποψήφιο αγοραστή να το εξατομικεύσει.

Περνώντας στο εσωτερικό η εικόνα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένη από αυτό που περιμένεις, αν έχεις δει τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας. Και αυτό γιατί πλέον στο κέντρο και ψηλά στο ταμπλό δεσπόζει μία μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών, η οποία είναι συμβατή με Apple Car Play και Android Auto, ενώ στα άκρα της δεξιά και αριστερά βρίσκονται οι αεραγωγοί. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός 12,3 ιντσών, ενώ σύμφωνα με τη Citroen έχουν χρησιμοποιηθεί εξαιρετικής ποιότητας υλικά. Όσον αφορά στην ευρυχωρία του C5 Aircross, η γαλλική μάρκα κάνει λόγο για το μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ της κατηγορίας, χωρητικότητας 580-720 λίτρων (αναλόγως θέσης των συρόμενων πίσω καθισμάτων), που φτάνει στα 1.630 λίτρα με την αναδίπλωσή τους.

Διαβάστε επίσης: Τα best seller SUV της ελληνικής αγοράς

Κατά το λανσάρισμά του, το Citroen C5 Aircross, το οποίο είναι το δεύτερο μοντέλο της μάρκας που θα εξοπλίζεται με την νέα ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushion (μετά το C4 Cactus), θα διατίθεται στις βενζινοκίνητες εκδόσεις 1.2 λτ. Puretech με 130 ίππους (χειροκίνητο έξι σχέσεων ή αυτόματο 8 σχέσεων) και 1.6 λτ. Puretech με 180 ίππους, αποκλειστικά αυτόματο. Η πετρελαιοκίνητη γκάμα του, θα απαρτίζεται από τις εκδόσεις 1.5 λτ. BlueHDi με 130 ίππους (επίσης χειροκίνητο ή αυτόματο) και 2.0 λτ. BlueHDi 180 (αποκλειστικά αυτόματο). Τις συμβατικές εκδόσεις θα διαδεχθεί μία υβριδική με δυνατότητα φόρτισης από εξωτερική πηγή ενέργειας. Η εμπορική του καριέρα θα ξεκινήσει στα τέλη του 2018 οπότε αναμένεται και στην χώρα μας.

Get it on Google Play Download on the App Store