Ρουά ματ με το νέο Dacia Duster Mat Edition

Μπορεί ο πρωταγωνιστής στο περίπτερο της Dacia, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Παρισίου, να είναι το πρωτότυπο Manifesto, όμως από τα αυτοκίνητα που μπορεί να αγοράσει κάποιος, ο σταρ δεν είναι άλλος από το Duster. Εδώ στην ειδική και περιορισμένης παραγωγής έκδοση Mat Edition.

Το Duster Mat Edition είναι διαθέσιμο μόνο στη νέα απόχρωση Comet Grey με ματ φινίρισμα, που είναι και η πρώτη ματ βαφή στα χρονικά της Dacia. Πέρα από το χρώμα, το Mat Edition διαθέτει μαύρες 17άρες ζάντες και καλύμματα καθρεπτών ίδιας απόχρωσης, με πορτοκαλί λωρίδα στο μέσο τους. Gloss black είναι και η κεραία – «καρχαρίας», ενώ μπροστά συναντάμε το νέο δίδυμο σήματος-μάσκας της ρουμανικής εταιρίας, με την πίσω πόρτα να φοράει την καινούργια γραμματοσειρά που αντικαθιστά το προηγούμενο σήμα.

Η περίτεχνη γραμματοσειρά κεντρίζει το βλέμμα και στο εσωτερικό, όπου δεσπόζει στο τιμόνι. Η οθόνη αφής των 8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων Media Nav, ο αυτόματος κλιματισμός, οι κάμερες οπισθοπορείας-περιμετρικού ελέγχου αμαξώματος και η κάρτα hands-free, που αντικαθιστά το παραδοσιακό κλειδί (επίσης πρωτιά για Dacia), συγκαταλέγονται στο βασικό εξοπλισμό της ειδικής έκδοσης.

Στάνταρ και αποκλειστική επιλογή για το μηχανοστάσιο του Mat Edition είναι ο κορυφαίος κινητήρας της γκάμας. Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος TCe 150 των 1.3 λίτρων, με απόδοση 150 ίππων και 250 Nm ροπής, αναλαμβάνει την κίνηση του συλλεκτικού Duster μέσω του αυτόματου 6τάχυτου κιβωτίου EDC, δίχως οι Ρουμάνοι να διευκρινίζουν αν είναι μπροστοκίνητο ή τετρακίνητο.

Η Dacia θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το Duster Mat Edition τους επόμενους μήνες, μέσω μιας ψηφιακής εκδήλωσης. Το μόνο που αναφέρεται είναι ότι η ειδική έκδοση «θα διατεθεί στην αγορά μόνο σε μερικές εκατοντάδες αντίτυπα», δίχως να συνοδεύεται από κάποια τιμή. Κατά πάσα πιθανότητα θα μιλάμε για το ακριβότερο Duster, που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα.

Get it on Google Play Download on the App Store