Διέρρευσε η ηλεκτρική BMW Σειρά 3!

Στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας, απεικονίζουν την νέα αμιγώς ηλεκτρική BMW Σειρά 3, που κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει το όνομα i3.

Ομολογουμένως το όνομα αυτό θα μπερδέψει αρκετούς, αφού είναι ταυτισμένο με το αμιγώς ηλεκτρικό hatchback της μάρκας του i3 που μας είχε συστηθεί αρχικά το 2013. Όμως το σήμα στην πίσω πόρτα της ηλεκτρικής 3άρας δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση. Αυτή η απροσδόκητη αποκάλυψη μας ήρθε μέσω του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής, που έχει αναρτήσει πλήθος τεχνικών στοιχείων στο site του, μαζί με φωτογραφίες του αυτοκινήτου. Σε αυτές διακρίνουμε μια ελαφρώς τροποποιημένη Σειρά 3, με τις εισαγωγές του αέρα να είναι κλειστές, αφού ως ηλεκτρικό δεν απαιτείται ψύξη του κινητήρα. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένας τονισμένος διαχύτης με τις κλασικές μπλε λεπτομέρειες που έχουν όλα τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα της μάρκας. Εκεί επίσης συναντάμε το παράδοξο που αφορά την ονομασία του αυτοκινήτου. Πέρα από το eDrive 35L (μάλλον το L αφορά την έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο) φαίνεται ξεκάθαρα και το σήμα i3, που αφενός ακολουθεί την ονοματοδοσία των υπόλοιπων ηλεκτρικών μοντέλων της BMW, όπως για παράδειγμα το i4, αφετέρου μας βάζει σε σκέψεις για το ποιο θα είναι το μέλλον του BMW i3.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου τώρα, το μήκος της νέας ηλεκτρικής BMW είναι 4.872 χλστ., το πλάτος 1.846 χλστ., το ύψος 1.481 χλστ., το μεταξόνιο ανέρχεται στα 2.966 χλστ., με το αυτοκίνητο να ζυγίζει 2.530 κιλά. Σε ότι αφορά την ιπποδύναμη του, θα αγγίζει τα 250 kW ή διαφορετικά τα 340 άλογα. Αναμένουμε με ανυπομονησία τα επίσημα στοιχεία από τη γερμανική μάρκα και αν το εικονιζόμενο μοντέλο θα έρθει και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Get it on Google Play Download on the App Store