Πιο δυναμικό, κομψό και δυνατό το νέο DS 3

Η DS αποκάλυψε πριν από λίγο το νέο DS 3, το οποίο σε σχέση με το DS 3 Crossback που αντικαθιστά φέρει πολλές αλλαγές και αναβαθμίσεις σε σχεδιασμό, τεχνολογίες και σε επίπεδο κινητήρων.

Ξεκινώντας από το αισθητικό κομμάτι, το μικρό γαλλικό αυτοκίνητο παρουσιάζεται πιο φινετσάτο και δυναμικό ταυτόχρονα εξωτερικά. Στο εμπρός τμήμα του κυριαρχούν η ανασχεδιασμένη πλατύτερη μάσκα και τα φώτα LED DS Wings, όπως είδαμε αρχικά στο DS 4 και κατόπιν στο ανανεωμένο DS 7. Διαφοροποιημένα με τη σειρά τους είναι τα φωτιστικά σώματα, ο πίσω προφυλακτήρας, τα λογότυπα και τα σχέδια ζαντών αλουμινίου των 17 και 18 ιντσών. Το νέο DS 3 προσφέρεται σε επτά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων εικονιζόμενων, Diva Red και Lacquered Grey.

Στο εσωτερικό του DS 3 υπάρχουν νέες επενδύσεις, τιμόνι με διαφορετικά χειριστήρια και νέα κεντρική οθόνη 10,3 ιντσών (στάνταρ) μαζί με το νέο σύστημα infotainment DS Iris. Στάνταρ είναι και ο ψηφιακός πίνακας των 7 ιντσών, ενώ προαιρετικά διατίθεται και Head-up Display. Φυσικά από τον εξοπλισμό του δεν λείπουν πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στον κινητήρα του αμιγώς ηλεκτρικού DS 3 E-Tense. Εφοδιάζεται με ένα εντελώς νέο μοτέρ ισχύος 156 ίππων (136 PS πριν) και 260 Nm ροπής. Με τη συνδρομή της νέας μπαταρίας των 54 kWh (50,8 kWh καθαρής ενέργειας) εξασφαλίζεται μεγαλύτερη μεικτή αυτονομία έως 402 χλμ. (320 χλμ. πριν) και ταχύτερη φόρτιση. Σε φορτιστή 100 kW φτάνει από το 0-80% σε 25 λεπτά και σε wallbox 11 kW «γεμίζει» από 0-100% σε 5 ώρες. Η μεικτή κατανάλωση είναι 12,6 kWh/100 χλμ., ενώ η αυτονομία στην πόλη μπορεί να ξεπεράσει τα 500 χιλιόμετρα.

Το νέο DS 3 προσφέρεται ακόμα με τους βενζινοκινητήρες 1.2 PureTech 100 και 130 και το ντίζελ 1.5 Blue HDi 130 (τα πιο ισχυρά μοτέρ με 8άρι αυτόματο κιβώτιο).

Get it on Google Play Download on the App Store