Σαγηνευτικό DS Aero Sport Lounge με 680 ίππους

Η νέα δημιουργία της DS, το πρωτότυπο μοντέλο Aero Sport Lounge ενσωματώνει μία νέα αισθητική για το αμάξωμα, με βελτιωμένη αεροδυναμική και στόχο την ξεχωριστή σχεδιαστική προσέγγιση που θα σαγηνεύσει. Αυτή προκύπτει από την καινοτομία και τις σχεδιαστικές «ελευθερίες» που έχει επιτρέψει η εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές του DS 7 Crossback E-Tense 4×4 Plug-In Hybrid

Το μήκος των 5,0 μέτρων και η γραμμή της οροφής, μειώνουν την αεροδυναμική αντίσταση, καθώς ο αέρας διοχετεύεται από την μπροστινή μάσκα στις πλευρικές αεροδυναμικές λεπτομέρειες, μέσα στις οποίες λογίζονται και οι ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 23 ιντσών. Η μάσκα μετατρέπεται σε οθόνη γύρω από το έμβλημα που προβάλλεται το λογότυπο, DS Automobiles.

Δείτε ακόμα: Νέο DS 9 με 5 μέτρα μήκος και έως 360 ίππους (+video)

Η χαρακτηριστική «υπογραφή» των μοντέλων E-TENSE είναι τα φωτιστικά σώματα που δίνουν και εδώ το παρόν και συμβολίζουν την κορυφαία ισχύ των 680 hp του ηλεκτρικού κινητήρα, ο οποίος εξασφαλίζει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δλ. Το ηλεκτρικό μοτέρ παίρνει ενέργεια από τις μπαταρίες τελευταίας γενιάς 110kWh που βρίσκονται εγκατεστημένες μέσα στο πάτωμα του αυτοκινήτου και εξασφαλίζουν αυτονομία 650 χιλιομέτρων.

Στο φουτουριστικό εσωτερικό πέραν των δύο οθονών στις πλευρές του ταμπλό που προβάλλουν τις εικόνες από τις κάμερες που υπάρχουν σε ρόλο εξωτερικών καθρεπτών, ο κάθε επιβάτης έχει τη δική του οθόνη για το infotainment. Οι πληροφορίες που σχετίζονται με την οδήγηση, αντί του παραδοσιακού πίνακα οργάνων, προβάλλονται στο παρμπρίζ με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Ανάμεσα στα καθίσματα, το υποβραχιόνιο λειτουργεί σαν οδηγός: Διαβάζει και ανταποκρίνεται σε εντολές μέσω χειρονομιών.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή DS 3 Crossback 1.2 PureTech 155

Εξελιγμένο σε συνεργασία με ένα εργαστήριο της Silicon Valley, το σύστημα που κάνει χρήση της απτικής τεχνολογίας για τον έλεγχο του infotainment, είναι μοναδικό. Η εξέλιξη του 3D υπερήχου, κάνει το χρήστη να έχει την αίσθηση της αφής σχημάτων, αλλά και διαφορετικών υφασμάτων στην επένδυση επιφανειών, σε έναν τελείως κενό χώρο. Αυτό το σύστημα ελέγχου με τις «επαυξημένες χειρονομίες/κινήσεις» κάνει την διεπαφή του χειριστή με το όχημα να είναι τόσο απλή που μοιάζει  μαγική.

Δείτε ακόμα: «Θεϊκή» και υπερσπάνια Citroen DS21 Décapotable

O συνδυασμός της Γαλλικής πολυτέλειας και των νέων εξαιρετικά ποιοτικών υλικών, κάνει εφικτή την παρουσίαση του Μελλοντικού Περιβάλλοντος στην καμπίνα. Η ζώνη στο ταμπλό και το πίσω μέρος των καθισμάτων, είναι επενδεδυμένα με ένα υφαντό πλεκτό σαν από ψάθινη μαρκετερί. Τα μεγάλα καθίσματα έχουν επενδυθεί από μεταξωτό νήμα που με την ύφανσή του, απογειώνει την αίσθηση της άνεσης. Στην αφή, είναι εξαιρετικά απαλό και χάρη σε ένα ανεπαίσθητο κύμα που απλώνεται σε όλη την επιφάνεια, υπογραμμίζεται η αντοχή του στη σκληρή χρήση.

Δείτε ακόμα: Τι «κρύβει» το DS 3 Crossback; (video)

Στις πόρτες, μια τεχνική ύφανσης μικροϊνών, κάνει την επιφάνεια φωτοδιαπερατή και έτσι μεταφέρεται ο φωτισμός από το εσωτερικό της πόρτας στην καμπίνα, με την απόχρωση που επιλέγει ο οδηγός.

Get it on Google Play Download on the App Store