Επετειακό και πιο στριφτερό VW Polo GTI 25 Edition

Το κορυφαίο VW Polo γιορτάζει τα 25 χρόνια σταδιοδρομίας του, με μια ειδική έκδοση που συνδυάζει ξεχωριστή εμφάνιση και αποκλειστικό σετάρισμα στην ανάρτηση. Πώς διαφοροποιείται το 25 Edition από τα υπόλοιπα Polo GTI;

Καταρχάς, από τα αυτοκόλλητα χαμηλά στις πόρτες. Το Ascot Grey χρώμα επίσης είναι νέο, αλλά όποιος θέλει μπορεί να επιλέξει από την κλασική παλέτα του Polo GTI (Pure White, Kings Red Metallic, Reef Blue Metallic, Smoke Grey Metallic και Deep Black Pearl Effect). Οι 18άρες Adelaide ζάντες βάφονται σε μαύρη απόχρωση, όπως και οι καθρέπτες με την οροφή, ενώ το κόκκινο χρώμα στις δαγκάνες των φρένων και τα σήματα «GTI» δεν γινόταν να απουσιάζει.

Ο συνδυασμός μαύρου-κόκκινου απαντάται και στο εσωτερικό, με τα δερμάτινα καθίσματα να συνοδεύονται από κόκκινα πλαϊνά και ραφές, καθώς και με τα κεντημένα σήματα στις πλάτες. Κόκκινα είναι επίσης τα περιγράμματα των αεραγωγών, το εσωτερικό των χειρολαβών στις πόρτες και τμήμα του επιλογέα, ενώ στα μαρσπιέ συναντάμε την επιγραφή «One of 2500» που δείχνει τον αριθμό παραγωγής.

Κάθε ένα από τα 2.500 Polo GTI 25 Edition εξοπλίζεται με τον 2.0λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο, απόδοσης 207 ίππων και 320 Nm. Το 7άρι DSG και το ηλεκτρονικό μπλοκέ XDS τροφοδοτούν τους εμπρός τροχούς, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση της τάξης των 6,5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τελική 240 χλμ./ώρα. Οι αριθμοί και τα χαρακτηριστικά μεταφέρονται αυτούσια από το απλό GTI, όμως το επετειακό έχει τη δική του, αποκλειστική, ταυτότητα στο στήσιμο. Μόνο για το 25 Edition, η απόσταση από το έδαφος μειώνεται κατά 15 χλστ. και βελτιώνει περαιτέρω τα δυναμικά του χαρακτηριστικά.

Η διάθεση του Polo GTI Edition 25 θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούνιο, με την τιμή εκκίνησης να τοποθετείται στις 35.205 ευρώ για την αγορά της Γερμανίας.

Get it on Google Play Download on the App Store