Επίσημο: Το νέο ηλεκτρικό SUV Skoda θα λέγεται Enyaq

Η Skoda αποφάσισε για το πώς θα ονομάσει το πρώτο της ηλεκτρικό SUV μοντέλο και μας το ανακοίνωσε σήμερα! Το όνομα αυτού λοιπόν, Enyaq.


Το νέο ηλεκτρικό SUV της τσέχικης μάρκας θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Group VW.

Δείτε ακόμα: 30 νέα μοντέλα από τη Skoda έως το 2022!

Το όνομα Enyaq βασίζεται στην ιρλανδική ονομασία «Enya», που σημαίνει «πηγή ζωής». Η ονομασία Enya προέρχεται από την ιρλανδική λέξη «Eithne», που σημαίνει «ουσία», «πνεύμα» ή «αρχή». Η Skoda παράλληλα δημιουργεί μια νέα ονοματολογία που συνδυάζει το γράμμα «Ε» για την ηλεκτροκίνηση (electromobility), παράλληλα με το «Q» που βρίσκεται ως ο τελευταίος χαρακτήρας στα SUV μοντέλα της μάρκας. Το Enyaq είναι το δεύτερο στη σειρά ηλεκτρικό μοντέλο της Skoda, μετά το Citigo –e iV, θα «πατάει» στην πλατφόρμα ΜΕΒ, που είναι αυτή στην οποία βασίζεται και το νέο VW ID.3. Το νέο μοντέλο είναι το επόμενο βήμα στο πλάνο της Skoda να προσφέρει 10 ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάτω από το «υπό brand» iV, έως τα τέλη του 2022. Μάλιστα όλα αυτά τα μοντέλα θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία του ομίλου, την οποία θα απολαμβάνουμε σε ευρεία κλίμακα τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Επίσημες εικόνες της νέας Skoda Octavia RS

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της Skoda, τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα θα αποτελέσουν το 25% των συνολικών της πωλήσεων μέχρι το 2025. Ευελπιστούν ότι το Enyaq θα έχει ένα μεγάλο μερίδιο αυτής της αγοράς. Για το λόγο αυτό η Skoda έχει επενδύσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία θα μας τα παρουσιάσει έως το 2025.

Get it on Google Play Download on the App Store