Έρχεται το 2020 το νέο pick up της Hyundai

To νέο επιβεβαίωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας, Luc Donckerwolke. Το νέο pick up θα βασίζεται στο πρωτότυπο Santa Cruz που είχαμε γνωρίσει το 2015, στην έκθεση του Detroit. Οπως δήλωσε ο Donckerwolke, ο σχεδιασμός του νέου μοντέλου της κορεάτικης φίρμας, οριστικοποιήθηκε και πλέον οδεύει ολοταχώς για τη γραμμή παραγωγής. Όπως όλα δείχνουν, αντίστοιχο μοντέλο θα λανσάρει και η Kia, ελαφρώς αργότερα.

Το νέο pick up της Hyundai που θα κυκλοφορήσει το 2020, μπορεί να μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το νέο Hyundai Tuscon, μια τακτική που έχει κάνει και η Volkswagen με το Tarok, το οποίο πατάει στην πλατφόρμα MQB, όπως τα Golf, Tiguan, Passat κ.α.

Δείτε ακόμη: Νέο κορυφαίο SUV Hyundai Palisade (+video)

Από την παρουσίαση του πρωτότυπου Santa Cruz η Hyundai έκανε εμφανές το γεγονός πως ήθελε να μπει για τα καλά στην αγορά των pick up, μιας κατηγορίας που ανθεί ιδιαίτερα στην Αμερική. Όπως είχε δηλώσει κι ο CEO της Hyundai Dave Zuckowski, «το 55% των Αμερικανών αγοραστών αυτοκινήτου, επιλέγουν ένα pick up». Παρόλα αυτά, κανείς από την κορεάτικη φίρμα δεν έχει επιβεβαιώσει το αν η μάρκα θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» τη δύσκολη αμερικάνικη αγορά, όπου πρωτοστατούν τα Ford Ranger και F-150, αλλά και τα Toyota Tacoma, ενώ περιμένουμε να δούμε που θα «κάτσει» το μοντέλο παραγωγής, στη compact ή στην μικρομεσαία κατηγορία.

Διαβάστε επίσης: Νο1 σε αξιοπιστία το Hyundai i20 στη Γερμανία

Ο Donckerwolke επιβεβαίωσε επίσης ότι μια έκδοση του ίδιου pick-up από την Kia, με διαφορές στον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό, είναι επίσης υπό εξέταση, αλλά θα λανσαριστεί αργότερα.

Get it on Google Play Download on the App Store