Μοναδική Ferrari P80/C για έναν πελάτη! (+video)

Η Ferrari αποκάλυψε ένα νέο, εντυπωσιακό και μοναδικό της δημιούργημα, την Ferrari P80/C, η οποία φτιάχτηκε ειδικά για έναν πολύ γνωστό και ενθουσιώδη (και πλούσιο προφανώς) πελάτη της ιταλικής μάρκας, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το όνομά του.

Δείτε ακόμη: Η Ferrari 812 της Novitec κόβει την ανάσα (+video)

Ο άγνωστος αυτός πελάτης ήθελε τη δική του Ferrari αποκλειστικά γι’αυτόν, η οποία θα ήταν εμπνευσμένη από εικονικά ιστορικά μοντέλα της Ferrari, την 330 P3/P4 και την Dino 206 S του 1962. Η πρόκληση για το Ferrari Styling Centre ήταν μεγάλη, αφού έπρεπε να αναπτύξει ένα εντελώς νέο προϊόν που δεν υπήρχε στην γκάμα της μάρκας και φαίνεται τελικά πως το κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το εγχείρημα του μοναδικού αυτού δημιουργήματος ξεκίνησε το 2015 και όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα γίνονταν διεξοδικές έρευνες σε κάθε σημείο του αυτοκινήτου, από τον σχεδιασμό έως τα μηχανικά του μέρη για να είναι ακριβώς όπως τα ήθελε ο απαιτητικός του αγοραστής. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε το πλαίσιο της Ferrari 488 GT3, όχι μόνο για τις επιδόσεις της, αλλά και για το μακρύτερο κατά 50 χλστ. μεταξόνιο από την 488 GTB, το οποίο έδινε περισσότερη ελευθερία στους μηχανικούς για τη δημιουργία της Ferrari P80/C.

Δείτε ακόμη: Η νέα Ferrari F8 Tributo «λυσσάει» στην πίστα (+video)

Ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι έντονα μυώδης και ενισχύεται από τους απαραίτητους αεραγωγούς και αεροτομές για καλύτερη ψύξη του κινητήρα και φρένων και την αεροδυναμική του εν λόγω υπεραυτοκινήτου. Φυσικά έχει γίνει ευρεία χρήση ανθρακονήματος σε κάθε τμήμα της Ferrari P80/C, τόσο στο αμάξωμα, όσο και στο αγωνιστικό εσωτερικό. Τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν ανακοινωθεί, ωστόσο η 488 GT3 εφοδιάζεται με V8 twin-turbo 3.9 λτ. κινητήρα, ο οποίος δεν αποκλείεται και αυτός να έχει δεχτεί βελτιώσεις.

Παρακολουθείστε και το βίντεο με τη μοναδική Ferrari P80/C:

Get it on Google Play Download on the App Store