Βγαίνει στο φως το κουπέ-SUV Fiat Fastback

H Fiat έδωσε την πρώτη επίσημη, έστω μερική, εικόνα του νέου της κουπέ-SUV Fastback, που προορίζεται για την αγορά της Βραζιλίας και φιλοδοξεί να αποτελέσει μια από τις πιο ξεχωριστές προτάσεις εκεί.

Το αρκετό σκοτεινό teaser, που εντείνεται από το μαύρο χρώμα του αμαξώματος, δεν μπορεί να κρύψει τη δυναμική καμπύλη της οροφής, τον επιθετικό σχεδιασμό των εμπρός LED, τη σχεδόν κάθετη διαμόρφωση της μάσκας και τα πίσω φωτιστικά σώματα (που φέρνουν αρκετά σε BMW X4). Οι τονισμένοι θόλοι των τροχών, με το ελαφρώς παραλληλόγραμμο σχήμα, και οι δυναμικοί ώμοι χαρίζουν ίσως το πιο επιθετικό σχήμα που κυκλοφορεί σε Fiat σήμερα, ανεξαρτήτως αγοράς.

Το Fastback θα βασιστεί στην πλατφόρμα MLA, που μοιράζεται και το Pulse, ενστερνιζόμενο τα κινητήρια σύνολα του βραζιλιάνικου σουπερμίνι. Δυο κινητήρες αναμένεται να αναλάβουν δράση, αμφότεροι υπερτροφοδοτούμενοι. Στη βάση θα τοποθετηθεί ο 1.0λτ. τούρμπο των 130 ίππων, ενώ η κορυφαία έκδοση θα διαθέτει 175 ίππους από έναν 1.700άρη τετρακυλινδρο. Οι επιλογές στα συστήματα μετάδοσης περιλαμβάνουν αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ή διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης CVT, αλλά όχι τετρακίνηση.

Η νέα πρόταση της Fiat στα crossover θα πάρει θέση στη μέση της βραζιλιάνικης γκάμας, με μήκος στην περιοχή των 4,4 μέτρων. Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση αν θα έρθει στην Ευρώπη ή θα διατεθεί σε άλλη αγορά, αλλά δεν είναι απίθανο. Για να έρθει στα μέρη μας, βέβαια, θα χρειαστούν πολλές αλλαγές σε τομείς όπως η ποιότητα, το στήσιμο, η τεχνολογία και τα μοτέρ, όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έβαζε τους Ιταλούς σε μια κατηγορία που δεν έχουν εκπροσώπηση.

Get it on Google Play Download on the App Store