Έφτασε τα 10.000.000 αυτοκίνητα η Ford Mustang (+video)

Όπως είχε διαρρεύσει 3 μέρες πριν, η Mustang έφτασε στο απίστευτο -όχι μόνο για σπορ μοντέλο, αλλά γενικότερα- ορόσημο των 10.000.000 αυτοκινήτων!

Δείτε ακόμα:Ford Mustang Bullitt: Ολική επαναφορά μισό αιώνα μετά

Μια λευκή Mustang GT Convertible είναι το μοντέλο-σταθμός στην ιστορία του αρχέγονου pony car. Ακόμα και το χρώμα είναι μοναδικό, καθώς το Wimbledon White δεν διατίθεται στην γκάμα του αμερικανικού μοντέλου και αποτίει φόρο τιμής στην πρώτη Mustang που πέρασε την πόρτα του εργοστασίου στο Michigan, το μακρινό 1965. Τότε η λευκή V8 απέδιδε 164 ίππους από 4.3 λιτρα.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές της νέας Ford Mustang στην Ελλάδα

Τώρα κάτω από το καπό «φωλιάζουν» σχεδόν τα τριπλά άλογα. Ο 5.0λιτρος V8 παράγει 460 ίππους, ικανούς να στείλουν την Mustang στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5.1 δλ. και στις παρυφές των 280 χλμ./ώρα, από πλευράς τελικής ταχύτητας. Ενδεικτικά το αυτοκίνητο που ξεκίνησε την 53χρονη -μέχρι στιγμής- καριέρα του πιο γνωστού αμερικανικού τετράτροχου (μαζί με την Corvette) έφτανε μόλις τα 180 χλμ./ώρα τελικής, ενώ για να έχει ο οδηγός 4 ταχύτητες στο χειροκίνητο κιβώτιο έπρεπε να πληρώσει έξτρα (3αρι το στάνταρ, όπως και το προαιρετιικό αυτόματο). Σήμερα το 6αρι χειροκίνητο είναι στάνταρ, ενώ το αυτόματο αριθμεί 10 σχέσεις! Πιο γλαφυρός τρόπος για την κατάδειξη της προόδου στην τεχνολογία δεν υπάρχει.

Get it on Google Play Download on the App Store