Ανάκληση 2.320 Ford στην Ελλάδα

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Ford Motor Hellas, Γενικός Εισαγωγέας των αυτοκινήτων Ford στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Ford Focus, C-MAX, Kuga, Mondeo, S-MAX, Galaxy και Transit Connect με κινητήρες 1.0, 1.5 και 1.6 EcoBoost.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά σε 2.320 αυτοκίνητα, που παρήχθησαν από 01/08/2012 μέχρι 30/06/2016. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ορισμένα οχήματα με κινητήρα 1.0, 1.5 ή 1.6 EcoBoost και μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων, ενδέχεται να εμφανίσουν θραύση του πλατό του συμπλέκτη. Αυτό προκαλεί οσμές από τον συμπλέκτη και μειωμένη απόδοση του οχήματος. Στην απίθανη περίπτωση θραύσης του πλατό του συμπλέκτη, μπορεί να ακουστεί θόρυβος από την περιοχή του κιβωτίου ταχυτήτων και σε ακραίες περιπτώσεις να εκτοξευθούν θραύσματα και να χτυπήσουν εξαρτήματα στο χώρο του κινητήρα, με πιθανότητα καπνού ή και φωτιάς στην περιοχή του χώρου του κινητήρα.

Δείτε ακόμα: Πώς τα κατάφερε το νέο Ford Focus στα crash test; (+video)

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχημα, το οποίο να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ενημέρωση των ιδιοκτητών των ανωτέρω οχημάτων, μέσω προσωπικής επιστολής, ώστε να προσέλθουν στους κατά τόπους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Ford για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Διαβάστε επίσης: Μία «ιπτάμενη» Ford Mustang 710 ίππων (+video)

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι κάτοχοι – ιδιοκτήτες παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το ∆ίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Ford ή στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4805620, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info11@ford.com.

Get it on Google Play Download on the App Store