Επίσημο: Το Ford Puma επιστρέφει!

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται πως έχουν αναγάγει σε μόδα την επαναφορά κουπέ ονομάτων του παρελθόντος, σε μορφή crossover. Το έκανε η Mitsubishi με το Eclipse, προσθέτοντας το «Cross» στην ονομασία, την μιμείται και η Ford με το Puma.

Δείτε ακόμα: Το Ford Fiesta ST κερδίζει 25 άλογα με μια εφαρμογή!

Στα πλαίσια της παρουσίασης της νέας εποχής του «Μπλε Οβάλ», της 3ης γενιάς του Kuga και των υβριδικών εκδόσεων Focus, Kuga και Transit, έκανε την επανεμφάνισή του και το Puma! Φυσικά όχι με την μορφή που το αγαπήσαμε -μικρό κουπέ, δηλαδή- αλλά σε 5θυρο αμάξωμα, με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και έμφαση στην πρακτικότητα. Μια και μόνο φωτογραφία έδωσαν στην δημοσιότητα οι marketeers της Ford, κι αυτή μέσα σε φώτα laser και κρύσταλλα. Πάντως είναι εμφανής η σιλουέτα του νέου crossover, το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από το EcoSport και κάτω από το Kuga, ερχόμενο αντιμέτωπο με το VW T-Roc και τo Seat Arona.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Ford EcoSport ST Line 1.0 λτ. EcoBoost 140 PS

Τα μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστικά που έδωσε στην δημοσιότητα η αμερικανική εταιρία είναι η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών, η οποία ανέρχεται σε 456 λίτρα και καταλαμβάνει την κορυφή της κατηγορίας, και ο κινητήρας. Κάτω από το καπό, λοιπόν, συναντάμε τον 1.000αρη EcoBoost, που θα προσφέρεται σε πλήρη γκάμα ιπποδυνάμεων και με την νέα, ήπια υβριδική μορφή, που αποδίδει 155 ίππους και στο Puma θα απαιτεί 5,4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα. Περισσότερες αποκαλύψεις για το sport crossover της Ford, θα έχουμε μέσα στην χρονιά με την παραγωγή να ξεκινά το 2020.

Get it on Google Play Download on the App Store