Έρχεται «πετώντας» το νέο Ford Ranger Raptor (+video)

H ημερομηνία παρουσίασης του νέου Ranger Raptor ζυγώνει και η Ford μας δίνει πλάνα από τις σκληρές δοκιμές, που υποβάλλεται η πολυαναμενόμενη κορυφαία έκδοση του δημοφιλέστατου pick up.

Ο καινούργιος «Ράπτορας» απαθανατίστηκε σε στιγμές WRC επί χωμάτων και λάσπης, πραγματοποιώντας εντυπωσιακά άλματα και σηκώνοντας σύννεφα σκόνης. Μια κατάσταση στην οποία αρέσκεται ούτως ή άλλως το Ranger Raptor, αλλά η νέα γενιά του θέλει να αναγάγει σε επιστήμη. Κι αυτό διότι κάτω από το μυώδες παρουσιαστικό, που δεν κρύβεται ούτε από το έντονο καμουφλάζ, κρύβεται η μεγαλύτερη ισχύς στα χρονικά του Ranger!

Το επερχόμενο θα διαθέτει είτε τον 2.7 V6 EcoBoost από το νέο Bronco, είτε τον 3.0 V6 EcoBoost από τα Explorer ST και Bronco Raptor Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για πάνω από 300 άλογα, καθώς ο μικρότερος V6 παράγει 310 ίππους και 542 Nm, ο δε 3λιτρος φτάνει στα 400 άλογα και τα 562 Nm ροπής! Όχι πολύ μακριά από το F-150 Raptor, που διαθέτει 450 ίππους και 692 Nm από τον 3.5 V6 EcoBoost. Σημειωτέον, όλοι οι κινητήρες είναι twinturbo.

Αυτές οι επιλογές έχουν «κλειδώσει» για Αμερική και άλλες αγορές, όπως της Αυστραλίας. Για τα μέρη μας, το βενζινοκίνητο Ranger Raptor δεν είναι ακόμα σίγουρο. Συγκεντρώνει, ωστόσο, πολλές πιθανότητες να έρθει στη Γηραιά Ήπειρο. Ακόμα και αν δεν συμβεί πάντως, η κορυφαία ντίζελ εκδοχή του νέου Ranger διαθέτει έναν καινούργιο 3.0 V6 κινητήρα, που πιθανότατα προέρχεται από το F-150. Η απόδοση στο τελευταίο φτάνει τα 250 άλογα και τα 592 Nm, οπότε και βελτίωση να μην υπάρξει για το Raptor, ήδη βρισκόμαστε 37 ίππους και 92 Nm πάνω από το σημερινό Ranger Raptor (213 ίπποι και 500 Nm από τον 2.3 EcoBlue).

Λίγη υπομονή ακόμα θα χρειαστεί να επιδείξουμε, καθώς το ντεμπούτο του θηριώδους pick up είναι προγραμματισμένο για τις 22 Φεβρουαρίου.

Get it on Google Play Download on the App Store