Νέο crossover Ford Focus Active wagon

Το νέο Ford Focus το οποίο πριν από λίγο καιρό λανσαρίστηκε και στην Ελλάδα, αποκτά μία νέα έκδοση που συνδυάζει την πρακτικότητα με τη δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου. Πρόκειται για το νέο crossover Focus Active με το στέισον βάγκον αμάξωμα, το οποίο συμπληρώνει την γκάμα μαζί με το 5θυρο Focus Active.

Εξωτερικά τον πιο περιπετειώδη χαρακτήρα του ενισχύουν τα διάφορα προστατευτικά τμήματα περιμετρικά του αμαξώματος, όπως είναι χαμηλά στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες με τις ποδιές και στα μαρσπιέ και γύρω από τους θόλους των τροχών. Επιπλέον, το Focus Active wagon ξεχωρίζει από τη μαύρη μάσκα, τις μαύρες ράγες οροφής και τα νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου.

Δείτε ακόμη: Η τιμή της Ford Mustang Bullitt στην Ελλάδα

Διαφορές υπάρχουν και στο εσωτερικό με τα υπόλοιπα Focus, όπως είναι στα διακοσμητικά, στα λογότυπα Active που υπάρχουν στα μαρσπιέ, στα καθίσματα με τις μπλε ραφές και στα πατάκια. Την σύγχρονη εικόνα ενισχύει με την σειρά του ο μοντέρνος σχεδιασμός και η οθόνη αφής των 8 ιντσών του συστήματος πολυμέσων SYNC 3. Βελτιωμένοι με την σειρά τους είναι οι διαθέσιμοι χώροι για όλους τους επιβάτες, καθώς και το πρακτικό πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα έως 1.653 λίτρα.

Τη δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου αυξάνουν οι αναρτήσεις με το μεγαλύτερο ύψος κατά 30 χλστ. εμπρός και 34 χλστ. πίσω σε σχέση με το στάνταρ Focus. Επιπλέον το Focus Active διαθέτει διαφορετικά ελατήρια, αμορτισέρ, αντιστρεπτικές δοκούς και ρυθμίσεις στη γεωμετρία. Οι ζάντες που φοράει είναι 17 ιντσών με ελαστικά διαστάσεων 215/55 R17 ή 18 ιντσών με ελαστικά 215/50 R18. Νέες προσθήκες στα προφίλ οδήγησης (Normal, Sport και Eco), αποτελούν οι επιλογές Slippery και Trail για καλύτερη πρόσφυση σε ολισθηρές επιφάνειες (χιόνι, πάγο, λάσπη, άμμο κ.λπ).

Δείτε ακόμη: Υπερσπάνια Ford Mustang του 1966 βρέθηκε σε αποθήκη

Η γκάμα των κινητήρων του Focus Active περιλαμβάνει όλα τα γνωστά μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, όπως είναι ο 1.0 λτ. EcoBoost και 1.5 λτ. EcoBoost ισχύος έως 182 ίππων και οι 1.5 λτ. EcoBlue και 2.0 λτ. EcoBlue με απόδοση μέχρι 150 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store