Νέο Ford Troller T4 Trail με βάση το Ranger

Ένα μίνι «θωρηκτό» βασισμένο στο προηγούμενο Ranger παρουσίασε η Ford, με την ονομασία Troller T4 Trail.

Για την ακρίβεια το μοντέλο κυκλοφορεί χρόνια στην αγορά της Βραζιλίας, με το πιο πρόσφατο facelift να λαμβάνει χώρα το 2014. Η έκδοση Trail, ωστόσο, είναι καινούργια και οι διαφορές με τα απλά Troller T4 κάτι παραπάνω από εμφανείς. Το Trail θυμίζει θωρακισμένο όχημα, με τους προφυλακτήρες και τις ποδιές εμπρός-πίσω, τις προσθήκες σε θόλους τροχών και μαρσπιέ, αλλά και τον αναπνευστήρα (snorkel) να ξεκαθαρίζουν πως έχουμε να κάνουμε με αυτοκίνητο ειδικών καταστάσεων.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το Ford Ranger Raptror

Χαρακτηριστικές είναι οι γωνίες προσέγγισης και αποχώρησης εμποδίων, οι οποίες φτάνουν τις 51 ολόκληρες μοίρες! Η γωνία ράμπας φτάνει τις 30, την στιγμή που η δυνατότητα αναρρίχησης δεν σταματά πριν τις 45 μοίρες. Όπως θα περίμενε κανείς από μια τόσο σκληροτράχηλη κατασκευή, το πλαίσιο είναι τύπου σκάλας και η ανάρτηση αποτελείται από άκαμπτο άξονα εμπρός-πίσω. Τα διαφορικά που μπλοκάρονται είναι δύο (κεντρικό και πίσω), ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει το κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων.

Διαβάστε επίσης: O Ken Block «πετάει» με το Ford F-150 Raptor (+video)

Κάτω από το καπό φωλιάζει ο 5κύλινδρος ντίζελ Duratorq των 3.2 λίτρων, απόδοσης 200 ίππων και 470 Nm ροπής. Η ισχύς φτάνει στους τέσσερις τροχούς μέσω 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ για όσους δεν ικανοποιούνται με την εμφάνιση και τις δυνατότητες του T4 Trail, το «Μπλε Οβάλ» προσφέρει προαιρετικά LED μπάρα για την οροφή, «εργάτη» και λοιπά «καταδρομικά» αξεσουάρ.

Get it on Google Play Download on the App Store