Νέο πολυτελές Ford Puma Titanium X

Η Ford αποκάλυψε την κομψή και υψηλών προδιαγραφών έκδοση Titanium X του νέου Puma, πριν το ντεμπούτο της στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, την ερχόμενη εβδομάδα.

Δείτε ακόμη: Βελτιωμένο Ford Focus RS με 450 ή 520 άλογα (+video)

Ενισχύοντας τον crossover χαρακτήρα του νέου Puma με προηγμένες τεχνολογίες άνεσης και πρακτικότητας, το νέο Puma Titanium X είναι το πρώτο μοντέλο της Ford που διαθέτει αφαιρούμενα καλύμματα καθισμάτων, τα οποία πλένονται ώστε οι χρήστες του αυτοκινήτου να νιώθουν πάντα μία αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο εσωτερικό. Επίσης, για πρώτη φορά στην κατηγορία, τα καθίσματα φέρουν λειτουργία οσφυϊκού μασάζ για μέγιστη άνεση στο ταξίδι. Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί και το μεγάλο πορτ μπαγκάζ των 456 λίτρων.

Το Ford Puma Titanium X διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό πολλές ακόμα προηγμένες τεχνολογίες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται η ασύρματη φόρτιση για συσκευές smartphone, την πρώτη στην κατηγορία πίσω πόρτα με hands-free λειτουργία, καθώς κι ένα ηχοσύστημα της B&O 575-watt με 10 ηχεία. Το Puma Titanium X περιλαμβάνει επίσης αποκλειστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες στο εξωτερικό καθώς και πρόσθετα φινιρίσματα στην καμπίνα, που ολοκληρώνουν τη γοητεία του, όπως είναι οι ξύλινες επενδύσεις. Επιπλέον, εξοπλίζεται με το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, με διζωνικό κλιματισμό, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών κ.λπ.

Δείτε ακόμη: Το Ford Focus ST τα βάζει με το Honda Civic Type R (+video)

Όσον αφορά τους κινητήρες, η τεχνολογία EcoBoost Hybrid αναβαθμίζει το μηχανικό σύνολο 1.0 EcoBoost των 125 και 155 ίππων με μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) 11,5 kW που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα. Αντικαθιστώντας τον στάνταρ εναλλάκτη, το σύστημα BISG επιτρέπει την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Ford Focus 1.5 λτ. 120 PS EcoBlue Diesel auto

Get it on Google Play Download on the App Store